Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – tyggegummipop, 90’er-r’n’b og masser af dansk

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – tyggegummipop, 90’er-r’n’b og masser af dansk
Hannah Diamond.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Earl Sweatshirt ’The Mint’

Los Angeles-rapperen refererer godt nok Nas i sit første vers her, men helt ærligt: Den her sang ville passe fint ind som et lidt mere sobert bonustrack på undergrundsklassikeren ’Madvillainy’. Det kan man enten synes er lige lovlig uoriginalt, eller man kan fryde sig over, at vi har en nørdet, gennemført rapper, der kan løfte arven efter MF Doom. Vi er klart på sidstnævnte. Den gode Earl er for alvor ved at varme op til næste uges album ’Some Rap Songs’.


2. Barselona ‘Har været på vingerne’

‘Har været på vingerne’ er sådan en eviggyldig ballade, der føles som om, du har kendt den hele livet – selv om du hører den for første gang. Barselona har måske gjort sig selv en bjørnetjeneste, for nu er de nødt til at spille denne her fantastisk rørende sang som ekstranummer til alle deres koncerter resten af livet.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Modest ’Please Keep an Eye On Me’

Der er noget forfriskende over rockbands, der en gang i mellem dropper omvejene og leverer en to-minutters knaldperle. Det er tilfældet med Modest og deres 80’er-melodiøse ’Please Keep an Eye On Me’, der samtidig annoncerede en ny ep fra den aarhusianske kvartet.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. 303 ’Whisper’

’Whisper’ er navnet på den engelske trio 303’s debutsingle, og det er noget så simpelt som honningblød 90’er-r’n’b. Altså, r’n’b på den uprætentiøse, ingen skøre dikkedarer-agtige facon. Bare følte hooks og øremasserende vokalharmonier.


5. Erika de Casier ’Do My Thing’

‘Do My Thing’ dyrker byturen som en henslængt, drømmende oplevelse. Den danske sangerindes vokal nynner blidt over et beat, der emmer af 00’er-r’n’b og befinder sig i samme æstetiske univers som sidste års fremragende ’What U Wanna Do?’.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Hannah Diamond ’True’

Det var lidt svært at vide, hvad PC Music-kollektivets megakitschede og speedede version af pop skulle blive til, ud over en eller anden kommentar på popverdenens overfladenatur. Men det seneste år er bevægelsens to mest interessante skikkelser nok Sophie, der dekonstruerer mere eller mindre alt, hun hiver fat i, og Hannah Diamond, hvis smukke, kølige popsange får de klareste følelser ud af tyggegummipop – som marmorskulpturer lavet af plastik. ’True’ fortsætter den stil: Sangen er så skrøbelig og smuk, at man glemmer, den er kunstig.


7. Kå ‘Ingen stress’

‘Ingen stress’ er et hiphoptrack skræddersyet til en dyster natklub. Det tunge, forvrængede beat viser virkelig tænder, mens leverer linjer om ikke at stresse for meget over fremtiden og leve i nuet. Singlen stammer fra den danske rappers kommende ep ‘Skybrud’, der dog endnu ikke har en fast udgivelsesdato.

Hør sangen på Spotify HER.


8. Daisy Maybe & Skepta ‘The Answer’

Man ved allerede, at en kærlighedssang med Skepta som gæst ikke bliver sukkersød. Og London-artisten Daisy Maybes ’The Answer’ er da også mere en sang om afstand og paranoia end cute forelskelse. Det mørke, ret tunge beat buldrer afsted, mens hun synger »something makes me wanna lock you up / throw away the key«.

Hør sangen på Spotify HER.

Læs også: Her er ugens fire vigtigste nye album – bl.a. Bisse og Rita Ora

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af