Beyoncés far holdt Destiny’s Child på sikker afstand af overgrebsanklagede R. Kelly

Beyoncés far holdt Destiny’s Child på sikker afstand af overgrebsanklagede R. Kelly
Destiny's Child.

Den nye dokumentarserie ‘Surviving R. Kelly’ har resulteret i det største backlash mod R&B-sangeren R. Kelly, der har været anklaget for overgreb i henved to årtier. Chance the Rapper og senest Lady Gaga har undskyldt for at have samarbejdet med musikeren, mens en officiel politiefterforskning af de mange anklager er blevet påbegyndt.

Men branchefolk har altid været mistænkelige over for R. Kelly – det fortæller Beyoncés far, Matthew Knowles, i et nyt interview med Metro. Knowles udtaler, at han begyndte at høre rygter om Kelly, efter ‘I Believe I Can Fly’-stjernen indgik et ulovligt ægteskab med en 15-årig. Det fik Knowles til at afvise samarbejder med R. Kelly adskillige gange, den gang han fungerede som manager for Destiny’s Child.

»Pigerne var 15, 16 år, så selv når de gik på toilettet, holdt Tina (Knowles tidligere kone, red.) øje med dem. De forlod aldrig vores syn«, siger Knowles.

Han bemærker også, at R. Kelly’s særlige studie var grund til bekymring: »Sagen var den, at R. Kelly godt kunne lide at optage sent om aftenen, omkring midnat. Og det, der var anderledes med hans studie, var, at ét rum var et optagestudie, mens der ved siden af lå en natklub med 40 eller 50 mennesker, der dansede«.

I sidste ende optog Destiny’s Child én sang skrevet af R. Kelly nemlig ‘Stimulate Me’. R. Kelly var dog aldrig i studiet sammen med gruppen, mens sangen ikke er blevet udgivet på nogle af deres officielle albums.

I kølvandet på ‘Surviving R. Kelly’ og den øgede opmærksomhed på at bringe musikeren foran en dommer, oprettede Kelly selv Facebooksiden ‘Surviving Lies’, der skulle miskreditere og udstille hans anklagere. Siden er efterfølgende blevet fjernet af Facebook.

Læs også: Chance the Rapper undskylder for samarbejde med R. Kelly

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af