Erykah Badu forsvarer R. Kelly på scenen – med en kærlighedsprædiken og en opsang til folket

Erykah Badu forsvarer R. Kelly på scenen – med en kærlighedsprædiken og en opsang til folket
Erykah Badu.

R. Kelly er for alvor i mediernes søgelys disse dage, efter dokumentarserien ’Surviving R. Kelly’ skød året i gang med benzin på anklagebålet mod den berygtede r’n’b-sanger. Anklagerne, der blandt andet omhandler seksuelle krænkelser, overgreb og sågar en form for skjult sexkult, har fået Kellys pladeselskab Sony Music og RCA til at fyre ham, mens flere af hans tidligere samarbejdspartnere (heriblandt Chance the Rapper og Lady Gaga) officielt har undskyldt for og taget afstand fra deres samarbejder med sangeren.

I weekenden tog Erykah Badu dog R. Kellys parti, da hun under en koncert i Chicago udnyttede spotlyset til at sendte kærlige hilsener og bønner i den anklagede sangers retning – til delt begejstring blandt publikum.

»I siger alle sammen ’fuck det!’. Se, det er ikke kærlighed. Det er ikke betingelsesløst«, lød det fra Erykah Badu. »Men hvad nu, hvis et af de mennesker, der var blevet krænket af R. Kelly, voksede op og blev en gerningsmand, skal vi så korsfæste dem? Jeg mener, hvordan gør vi det her? Det er bare noget at tænke over«.

Sangerinden, der desuden udtalte, hun følte, hun var ved at blive »R. Kelly’ed to death« på internettet, prædikede slutteligt om fred og kærlighed. Efter koncerten fulgte hun desuden op på brandtalen med en hilsen til R. Kelly via Twitter.

»Jeg elsker dig. Betingelsesløst. Det betyder ikke, jeg støtter dine dårlige valg«, lød det blandt andet fra Badu til Kelly. Se hele tweetet herunder.

Læs også: R. Kelly droppet af sit pladeselskab – mens nye anklager ser dagens lys

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af