Der var hele tiden noget på spil under Søns fortryllende koncert på Spot Festival

Det var en af de Spot-koncerter, hvor man nærmest forbandede showcase-formatets begrænsning på 35-40 minutters spilletid. For i det tidsrum havde Søn fuldkomment tryllebundet et fyldt og begejstret Voxhall i en sådan grad, at man snildt kunne have nappet en halv time mere.

Det ene øjeblik var det unge band snublende tæt på kontrolleret kollaps med hilsener til Synd & Skam som i den skælvende ‘Fem fingre’, der åbnede koncerten, for i det næste moment at levere stramt eksekveret samspil med en smægtende baspuls og pulserende trommeopbygning i ‘Dan Bilzerian’ med nik til 80’ernes britiske indiescene med The Smiths som fyrtårn.

Omend de musikalske referencerammer således var skarpt optrukne, fungerede de egentlig blot som affyringsrampe for den fortryllende odyssé, Søn tog os med ud på. Hvor karakter, kant og en dyb personlighed strålede med en blændende kraft. Hvilket i høj grad tilskrives forsanger Kristoffer Jessens opsigtsvækkende og ret så fantastiske tekster. Det være sig, når han erklærer ‘Ægte kærlighed’ til Spotifys Top-10 eller optegner det både dybt bedrøvelige og sært romantiske stemningsbillede i ‘Hospice’.

Det var denne penduleren mellem karikatur og oprigtighed, der bevirkede, at man som koncertgænger hele tiden var på mærkerne. Og det var en dualitet, som Søn drog maksimalt udbytte af.

Der var ganske enkelt hele tiden noget på spil for bandet, som desuden viste sig som et aldeles fremragende liveorkester. Sine koketterede tilbøjeligheder og fikspunktet som frontmand til trods levnede Jessen også plads til sine bandvenner og trådte klædeligt i baggrunden, når de instrumentale passager skulle bringes i fokus.

»Vi havde brug for at mærke kulden«, lød det i ‘Malmø’, som rundede koncerten af, men varmen var konstant altomfavnende i løbet af den bedste Spot-koncert, jeg personligt har overværet i årevis.


Kort sagt:
Der var hele tiden noget på spil ved Søns Spot-koncert, som var en fortryllende og rørende balancegang mellem det stramt eksekverede og skælvende.

Læs alle vores anmeldelser fra Spot Festival HER.

Søn. Koncert. Voxhall.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af