Kanye West og Pusha-T sagsøgt over uautoriseret ‘Daytona’-sample

Kanye West og Pusha-T sagsøgt over uautoriseret ‘Daytona’-sample
Kanye West, december 2018. (Foto: Roy Rochlin/Getty Images)

Kanye West og Pusha-T risikerer begge at ende i retten for et sample brugt på nummeret ‘Come Back Baby’ fra T’s Kanye-producerede album ‘Daytona‘ fra sidste år.

Ifølge Complex, der har fået indsigt i en række retsdokumenter, er begge rappere blev sagsøgt for to uger siden af Fame Enterprises Inc. Pladeselskabet hævder, at det Grammy-nominerede nummer bruger en portion af George Jacksons nummer ‘I Can’t Do Without You’, uden at bagmændene har fået tilladelse.

Det drejer sig om Jacksons linjer: »Never have I been locked up in a world of misery / I need you darlin’ to set me free / Come back, baby, try me one more time / Ooh, baby, I’m ’bout to go out of my mind / I can’t«, der bliver brugt gentagende gange på ‘Come Back Baby’.

Fame anslår, at 35 procent af ‘Come Back Baby’ består af George Jacksons musik, hvorfor de nu søger om kompensation. De siger desuden, at de aldrig ville have givet lov til at bruge Jacksons musik på et nummer, der handler om narko.

Kanye West blev for nyligt sagsøgt for et uautoriseret sample brugt på hans track med Kid Cudi ‘Freeee (Ghost Town Pt. 2)’. Wests advokater mente dog, at samplet var lovligt og »uskyldigt«, selvom rapperen ikke havde spurgt om lov. Sagen er endnu ikke afsluttet.

Læs også: Cardi B deler billede af bivirkningerne fra plastikoperation

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af