Roskilde Festival afslører nyt område med talks, performances og musik

Roskilde Festival afslører nyt område med talks, performances og musik
Roskilde Festival. (Foto: Andreas Holm/Soundvenue)

I slutningen af maj kunne Roskilde Festival løfte sløret for Ambereum; et nyt område med fokus på dj’s, kunst, afslapning og raves. Ambereum er dog ikke det eneste nye tiltag på årets festival, og i dag har Roskilde så annonceret House of Chroma.

Og hvad er House of Chroma så lige? Jo, det er en ny farverig dome skabt af den brasilianske kunstner Eli Sudbrack, som kommer til at ligge midt i Art Zone tæt på Gloria og Food Court.

I House of Chroma vil der væres fokus på talks og debatter, performances og musik og workshops. Programmet er delt op i fire dage, der har hvert sit tema, der udspringer af Roskilde Festivals solidaritetstema.

House of Chroma: Program
Onsdag 3. juli: Queer-fokus
Torsdag 4. juli: Politisk aktivisme
Fredag 5. juli: Ung, grøn klimaaktivisme
Lørdag 6. juli: Kvinder i kulturen

Onsdag er blandt andet selve skaberen af ‘huset’, Eli Sudbrack, på programmet med en performance sammen med en række brasilianske landsmænd.

Torsdag er det blandt andet besøg af Aya Chebbi, Emma Holten og Occupy Wall Street-stifteren Micah White (workshop), mens fredag byder på Den Grønne Studenterbevægelse og Theis Ørntoft, der læser op af sine økopoetiske tekster.

Lørdag er det blandt andet talk med Lydmor og lydtekniker Jessica Petersen fra Roskilde Festival, mens også internationale kunstnere som Madame Gandhi og Marina kigger forbi.

Musikken i House of Chroma bliver leveret af Frk. Jacobsen, IKI, Born in Flamez, The Illustrious Blacks og Sofie Birch. Sidstnævnte har desuden skrevet sangen ‘Hills Bells Mother’, der fungerer som en jingle i huset, der varsler, at en aktivitet skal til at starte.

Læs også: Roskilde Festival afslører nyt område på festivalpladsen med både afslapning og raves

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af