Veloplagte The Smashing Pumpkins leverede nostalgifest på Heartland

Veloplagte The Smashing Pumpkins leverede nostalgifest på Heartland
The Smashing Pumpkins på Heartland Festival. (Foto: Mathias Bak Larsen)

Annonceringen af The Smashing Pumpkins som hovednavn på Heartland Festival vakte en del positiv opmærksomhed, og det toneangivende 90’er-band var da også et tilløbsstykke foran Greenfield-scenen lørdag aften, hvor forventninger og ungdomsminder sitrede i luften.

Den halvanden time lange koncert fokuserede da også primært på gruppens storhedstid og åbnede som en kronologisk fortælling med ‘Siva’ og ‘Rhinoceros’. Førstnævnte led dog under famlende indledningsmanøvrer, hvor bandet tydeligvis døjede med lydproblemer.

The Smashing Pumpkins havde aldrig fandtes uden Billy Corgan, og hans bevidsthed om denne kendsgerning afspejlede sig i en sceneaura, som smagte ligeså meget af en romersk kejser som af amerikansk rockmusiker.

Således strakte den kjortelklædte og sminkede frontmand flere gange armene ud for at modtage folkets hyldest. Med en effektivt eksekveret setliste bragede det tordnende bifald da også tilbage mod scenen, og særligt ‘Today’, ‘Zero’, ‘Bullet with Butterfly Wings’ og ‘Disarm’ fik fællessangen og begejstringen helt i top.

Med både James Iha og Jimmy Chamberlin tilbage i lineuppet var det et koncentreret og forrygende velspillende band, vi overværede, som ligeledes fik andet end den store hitparade til at swinge. Således var deep cuts som ‘Superchrist’ og ‘Tiberius’ overraskende medrivende, og man fokuserede ligeså meget på Chamberlins overlegne overblik bag trommerne som på de tre oppustelige dukker på scenen.

Bandets tre grundlæggere fik assistance af ekstraguitarist Jeff Schroeder og keyboardspiller Katie Cole, som føjede pondus og nuancer til materialet, så storladne sager som ‘Tonight, Tonight’, ‘Ava Adore’ og ‘Eye’ blev leveret optimalt.

The Smashing Pumpkins har aldrig underkendt inspirationskilderne, hvilket også afspejlede sig i koncerten på Heartland, hvor ‘To Sheila’ blev medley-fusioneret med Pink Floyd-klassikeren ‘Wish You Were Here’, mens James Iha sang for i en version af The Cure-hittet ‘Friday I’m In Love’.

På trods af, at Billy Corgan fyldte meget, klædte det ham at give sin gamle bandmakker plads i rampelysets skær. Symbolsk for hierarkiet i bandet kunne frontfiguren alligevel ikke nære sig for at afbryde Iha, bedst som han var i gang med både bandpræsentation og joviale shout-outs til Egeskov Slot, og således fremskynde koncertens punktum med en solid ‘Cherub Rock’.

De kollektive smil på scenen vidnede dog om den indforståede konsensus, og der lå såmænd også en vis tryghed i, at alt tilsyneladende er, som det plejer.


Kort sagt:
En effektivt eksekveret sætliste sikrede, at de gendannede 90’er-ikoner solidt lod nostalgifesten brage udover slotsparken ved Egeskov.

Se alle vores anmeldelser fra Heartland Festival HER.

The Smashing Pumpkins. Koncert. Heartland Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af