Så skete det endelig: Gilli har udgivet sit debutalbum – hør ‘Kiko’ nu

Så skete det endelig: Gilli har udgivet sit debutalbum – hør ‘Kiko’ nu
Gilli.

Gilli har været de seneste fem års mest toneangivende rapper i Danmark. I dén tid har han udgivet ‘Ækte vare’-ep’en i 2014, sommerhits som ‘Rica’, ‘Oui’ og senest ‘Vai Amor’ samt skabt stilskabende numre som gaderap-klassikeren ‘Orale’ og afrobeats-katalysatoren ‘C’est La Vie’. Og så har han været en del af Molo-gruppen sammen med Benny Jamz, Stepz og Branco.

Men han har ikke udgivet et soloalbum. Før nu. Debutalbummet ‘Kiko’, der altså netop er landet, er vel et af de mest imødesete danske hiphopalbum nogensinde.

Og netop fordi Gilli har domineret hiphopscenen med så mange forskellige nyskabende stilretninger de seneste år, bliver det ekstremt interessant at høre, hvilken vej albummet går. Er der måske en tilbagevenden til grime- eller gaderap-dagene? Er der indflydelse fra Molos tunge ghettomusik? Eller er Gilli stadig på sin verdensomspændende rundrejse, der senest udmøntede sig i baile funk-sommersmaskeren ‘Vai Amor’?

‘Kiko’ består af hele 16 numre, inklusive singlen ‘Vai Amor’, og byder på features med førnævnte Benny Jamz og Branco på henholdsvis fem og fire numre samt Kesi på to numre og NODE på et enkelt. Den samlede spilletid ligger på 48 minutter.

Størstedelen af albummet er produceret af Nicki Pooyandeh, der tidligere har produceret for Node, Kesi og netop Gillis Molo-projekt, mens Hennedub, der tidligere har produceret for blandt andre Kesi, har produceret to numre.

Læs interview: Gilli, den modvillige rapstjerne

View this post on Instagram

???? . ????? ??? ? ???!

A post shared by K I K O S U A V E (@gilliangilo) on

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af