ASAP Rocky løsladt forud for dom efter pres fra USA – Trump fejrer på Twitter

ASAP Rocky løsladt forud for dom efter pres fra USA – Trump fejrer på Twitter
ASAP Rocky. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images for Gucci)

I går aftes blev ASAP Rocky og hans to medtiltalte løsladt fra deres varetægtsfængsling i Sverige. Efter tre dage i retten er retssagen officielt overstået, men der er endnu ikke fældet dom. Den ventes først den 14. august.

ASAP Rocky gik på Instagram for at takke alle sine fans for støtten over den sidste måned, hvor han har siddet varetægtsfængslet i Sverige for anklager om overfaldet på en 19-årig mand:

»Tak af hele mit hjerte til alle mine fans, venner og alle i verden, der støttede mig i løbet af de seneste uger. Jeg kan overhovedet ikke forklare, hvor taknemmelig jeg er for jer alle«.

Rocky er tiltalt for simpelt vold, hvilket kan give en maksimal straf på to års fængsel. I går anbefalede anklageren dog en straf på seks måneder til Rocky, mens rapperen selv tilbød at afsone samfundstjeneste over weekenderne.

Donald Trump var også ganske begejstret for rapperens løsladelse. På Twitter skriver han: »ASAP Rocky er løsladt fra fængsel og på vej hjem til USA fra Sverige. Det var en rocky uge, kom hjem ASAP, ASAP!«

Efter løsladelsen er det kommet frem, at Trumps præsidentielle udsending Robert O’Brien har sendt breve til den svenske rigsadvokat, hvor han har advaret om, at fængslingen af Rocky kan få konsekvenser for forholdet mellem USA og Sverige. Det fremgår af et brev, CNN er kommet i besiddelse af. Brevet kan læses HER.

I brevet står der blandt andet, at »USA ønsker at løse denne sag hurtigst muligt for at undgå potentielle negative konsekvenser i det bilaterale forhold mellem USA og Sverige«, mens O’Brien også krævede Rocky løsladt, så han kunne bo på hotel, mens han ventede på domsafsigelsen.

Rigsadvokaten Petra Lundh har dog afvist at bøje loven, ligesom statsminsteren Stefan Löfven gjorde før hende: »Jeg respekterer dit engagement i at repræsentere jeres borgere, men som jeg har forklaret, kan jeg ikke og vil derfor heller ikke gøre noget for at imødekomme din forespørgsel«, udtaler hun ifølge CNN.

Læs også: ASAP Rocky har vidnet i retten i Sverige: »Det var en meget paranoid situation«

Læs også: Donald Trump sender præsidentiel udsending med ansvar for gidselsager til ASAP Rockys retssag i Sverige

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af