Lady Gaga anklages for at have kopieret ‘Shallow’ fra ukendt sanger

Lady Gaga anklages for at have kopieret ‘Shallow’ fra ukendt sanger
Bradley Cooper og Lady Gaga i 'A Star is Born'.

Det flyver rundt med sagsanlæg mod nogle af verdens største popstjerner for tiden. Tidligere denne måned blev Katy Perry og hendes pladeselskab således dømt til at betale over 18 millioner kroner til en kristen rapper, da en jury fandt, at popstjernens hit ‘Dark Horse’ havde ‘lånt’ sit beat fra rapperen Flames sang ‘Joyful Noise’. Rammer samme skæbne nu Lady Gaga?

Gaga er i hvert fald netop bleve sagsøgt af den ikke specielt kendte singer/songwriter Steve Ronsen, der mener, at ‘Shallow’, det Oscar-vindende hit fra filmen ‘A Star Is Born’, er en efterligning af hans sang ‘Almost’ – et nummer, der inden søgsmålet kom frem havde under 300 afspilninger.

Lady Gaga og hendes hold nægter at have stjålet noget fra Ronsons sang og kalder hele affæren for »fræk afpresning«. Sagsanlægget kræver et flercifret millionbeløb i erstatning og er altså en del af en større trend.

For allerede inden Katy Perry blev dømt til at betale erstatning, måtte Pharrell og Robin Thicke betale flere millioner dollars til Marvin Gayes familie, da en retssag faldt dem skyldige i at kopiere den afdøde sangers nummer ‘Got To Give It Up’.

Både dén dom og den nylige Perry-sag har ifølge mange eksperter åbnet op for, at det er nemmere end hidtil antaget at komme igennem med sådanne erstatningskrav – så mon ikke, de sager også er blandt årsagerne til, at Lady Gaga nu bliver sagsøgt.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: ’Shallow’ er et levende bevis på, at man ikke kan holde en god sang nede

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af