Se Taylor Swift modtage den første Teen Choice Icon Award nogensinde med politisk takketale

Se Taylor Swift modtage den første Teen Choice Icon Award nogensinde med politisk takketale
Taylor Swift modtager Teen Choice Icon Award 2019. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Selvom Taylor Swift i mange år afholdt sig fra at tage et politisk ståsted, har hun de seneste par år involveret sig ivrigt i særligt feminisme og kampen for LGBTQ+-rettigheder. Senest udgav hun singlen ’You Need To Calm Down’, der som en eksplicit slagsang for mangfoldighed i seksualitet såvel som køn slog fast, at man nu ikke længere kan adskille hendes musikalske output og politiske agenda.

Da Swift ved gårsdagens Teen Choice Awards blev overrakt den første Teen Choice Icon Award nogensinde af det amerikanske kvindefodboldlandsholds anfører, Alex Morgan, forspildte hun således heller ikke chancen for at sende et skud støtte ud til Morgan og resten af de nykårede verdensmestre i forbindelse med deres igangværende retssag med Det Amerikanske Fodbold Forbund for kønsbetinget forskelsbehandling. Hun opfordrede det unge publikum ved showet til at sprede budskabet: »Gå online. Tal om det. Lad folk vide, hvad I mener om det, for det, der skete for dem, er ikke retfærdigt. Det sker over alt, og det er heroisk og ikonisk, at de nu står op for sig selv«.

Herefter fortsatte Swift i mere traditionel takketalestil selvfølgelig med en obligatorisk tak til sine fans, men også den person, der havde besluttet at pryde det surfbræt, der udgør en teen choice award, med et billede af Swifts tre katte – eller ’The Itty-bitty Kitty Commitee’, som hun selv kalder dem.

Som den perfekte afslutning på talen annoncerede Swift desuden udgivelsen af den nye single ’Lover’ fredag 16. august. ’Lover’ bliver dermed det fjerde udspil fra albummet af samme navn, der udkommer fredagen efter, og på baggrund af den seneste single ’The Archer’ er der god grund til at glæde sig til både sang og album.

Se hele Taylor Swifts takketale herunder:

Læs også: Taylor Swift annoncerer nyt album ‘Lover’ – se udgivelsesdato og cover, hør ny single

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af