Soons debut-ep ‘Red // Blue’ er en lækker samling late night-r’n’b

Soons debut-ep ‘Red // Blue’ er en lækker samling late night-r’n’b
Soon.

Ofte må man starte med at lyde som nogle andre for at finde ud af, hvem man selv er. Og det er lidt der, danske Soon er lige nu.

På deres debut-ep leverer duoen, der består af sanger August Fogh og producer og keyboard-mand Andreas Wilson, den slags mørke r’n’b, som tydeligt er inspireret af blandt andet The Weeknd på den anden side af Atlanten og Phlake og Elias Boussnina herhjemme.

Det er r’n’b til sent på aftenen, og det lyder som sådan rigtig godt. De på én gang luftige og mørke synthesizere leverer den umiskendelige ’efter klokken 22’-stemning, og sammen med de skarpe trommelyde, som driver sangene fremad, udgør disse rygraden i Soons lyd. Under det ligger den dybe synthbas, der ikke skiller sig ud på andre måder end ved at være dyb – lige bortset fra wobble-bassen på ‘With You’.

Soon skriver deres sange på guitar, og det kan man godt fornemme, når man hører ‘Red // Blue’. For det er tydeligt, at det, der mest markant skiller de forskellige sanges lyd fra hinanden, er de forskellige guitarroller. Fra fingerspil på ‘Feel’ til tunge strums på ‘White Room’ får duoen udforsket, hvad en guitar kan på et r’n’b-nummer. Men det betyder også, at guitaren næsten er det eneste i lydbilledet, der varierer fra sang til sang.

Soon prøver sig selv af med både ballader som ‘Movies’ og semi-party-numre som ‘28 Thoughts’, og selv om der er en stor variation i numrenes tempi og trommernes grooves, er det stadig som om, det hele lyder en smule ens. Det er den samme lidt hæse stemme, som egentlig lyder flot, der ligger oven på alle numrene, men her kunne man godt have tænkt sig, at August Fogh slog sig lidt mere løs som sanger.

Selve sangene er godt skrevne med fine melodier – især den legende »Nobody else is here«-linje på ‘Movies’ fungerer fremragende. Men ligesom med lydbilledet får man en lille følelse af, at man har hørt det før. Teksterne om byen, film og kærlighed, og de enkle, gentagende melodier, har i lang tid været standarden inden for Soons sfære af r’n’b’en, og her kunne man godt have tænkt sig at høre noget lidt mere udforskende fra den unge duo.

Så lad os håbe, at Soon nu har fundet ud af, hvem de ser op til, og hvordan de gerne vil lyde. Herfra kan de nemlig begynde at eksperimentere lidt mere med alt det, de tydeligvis er gode til.


Kort sagt:
Soons debut-ep ‘Red // Blue’ er en lækker samling late night-r’n’b, som bliver lidt for ensformig på lydsiden, men viser, at der er mere i vente for den unge duo.

Soon. 'Red // Blue'. Ep. Warner.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af