Ariana Grande udviste kosmisk talent i Royal Arena – men der manglede noget helt vitalt

Ariana Grande udviste kosmisk talent i Royal Arena – men der manglede noget helt vitalt
Foto var ikke tilladt i Royal Arena – her er Ariana Grande i London. (Foto: Getty/Kevin Mazur)

Royal Arena var badet i et svagt lyserødt lys og fyldt med øredøvende skrig, da Ariana Grande tonede frem på scenen tirsdag aften. Som en genfortolkning af den sidste nadver sad hun ved et langbord, flankeret af 12 dansere, klar til at skyde koncerten i gang med den kraftfulde ‘God Is a Woman’, der fra start understregede, at der er uendeligt meget power i den lille kvinde fra Florida.

På godt halvanden time spillede 26-årige Ariana Grande sig gennem 24 sange – både ældre hits som ‘Break Free’, ’Into You’ og ‘Dangerous Woman’, men derudover primært sange fra ‘Thank U, Next’-albummet og så ‘Sweetener’, der har lagt navn til den igangværende turné.

Hele vejen igennem var man blæst bagover af det smukke sceneshow. En stor planet, der hang ned fra loftet, dannede lærredet for de flotte visuals, og en cirkelformet catwalk-scene gav plads til, at Grande og hendes dansere kunne komme helt tæt på publikum med deres nøje indstuderede koreografi. Under ‘NASA’ blev hele scenen eksempelvis indhyllet i stjernehimmel, på ‘R.E.M’ var det et metallisk vandfald, og til ‘No Tears Left to Cry’ var det syrede holografiske former, der dannede baggrunden for showet.

Det føltes faktisk som om der udspillede sig en musikvideo for øjnene af én, sådan som koreografi, visuals og Grandes stemme klappede ned til mindste detalje.

Og måske var det netop det, der gjorde, at koncerten i Royal Arena ikke helt blev den popfest, man havde drømt om. Nærværet gik simpelthen tabt i det perfekte show.

Som publikum tager man ikke til koncert for at se en musikvideo i liveformat. Tværtimod er det for at få et glimt af, at de næsten overmenneskelige popstjerner, vi ser i talkshows og videoer på Youtube, netop bare er mennesker. Små skønhedsfejl kan være noget af det, der gør en koncert nærværende og vedkommende, og der var bare ikke én eneste i løbet af den halvanden time, koncerten varede. Grandes interaktion med publikum var også lidt skrabet, og det var umuligt at få en fornemmelse af, hvad der egentlig gemte sig bag den høje hestehale og de store dådyrøjne.

»At lave sange er helende. Men at optræde med dem er som at genleve det hele igen, og det er et helvede«. Sådan tweetede Ariana Grande om sit musikervirke et år efter terrorangrebet i Manchester i 2017, hvor 23 mennesker døde lige efter en af hendes koncerter.

Den tanke sad fast i mit hoved under koncerten i Royal Arena. Gennemlever hun et kæmpe traume på scenen lige nu? Er det et helvede for hende at være her? Og i den tanke fandt jeg også en mulig forklaring på, hvorfor det var så svært at mærke den amerikanske sangerinde. Måske er det her den eneste måde, Ariana Grande kan lave koncerter på lige nu. At holde sig til en nøje tilrettelagt manual, hvor hun ikke bliver tvunget til at udlevere sig selv og blotlægge sit følelsesliv. Ganske enkelt fordi andet ville være for hårdt.

Selv om Ariana Grande derfor er lovlig undskyldt for at have et lidt distanceret forhold til sine liveshows, kom de mange »We love you Copenhagen!« dog til at klinge en smule hult, og selv om koncerten sluttede i et næsten happy-go-lucky-agtigt scenarie med regnbueflag og koreografi fra ‘Thank U, Next’-videoen, var man ikke 100 procent overbevist om, at sangerinden rent faktisk havde det så sjovt, som hun lidt halvhjertet forsøgte at overbevise os om.

Men da man forlod Royal Arena, var det ikke med en bitter eller skuffet fornemmelse. Det var mere med et lidt tragisk stik i hjertet over, at der nok går lang tid, før vi får den sprudlende, uovervindelige Ariana Grande at se igen.

På den anden side stod det dog ikke til diskussion, at hun er en af sin tids allerstørste, hvis ikke den største vokalist – stemmen var himmelsk aftenen igennem. Hele popmaskineriet kørte jo fejlfrit, og på trods af den lidt mekaniske, hule fornemmelse, var det stadig en stor og festlig popkoncert med masser af godter for både øjne og ører.

Men der skal vist grædes lidt flere tårer, før Ariana Grandes nærvær på scenen kan matche hendes musikalske talent.


Kort sagt:
Man kunne ikke sætte en finger på Ariana Grandes performance og musikalske talent, men nærværet gik tabt i det perfekte show.

Læs også: Ariana Grande i Royal Arena: Se publikums bedste Instagram-billeder og -videoer

Ariana Grande. Koncert. Royal Arena.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af