Natklubben Ved Siden Af lancerer ny safer space-technofestival – Courtesy, DJ Nobu m. fl. på plakaten

Natklubben Ved Siden Af lancerer ny safer space-technofestival – Courtesy, DJ Nobu m. fl. på plakaten
Courtesy. (Foto: Daniel Hjort/Soundvenue)

De seneste år har en række natklubber og fester revolutioneret det danske klubmiljø ved at insistere på en nultolerancepolitik over for diskrimination og krænkelser til deres events. Det er især Fast Forward-crewet, der – med inspiration fra husreglerne i Ungdomshuset – har indført regler for, hvad man må (eller rettere ikke må) til technoevents i København, og senest er natklubben Ved Siden Af blevet lanceret som en såkaldt safer space-klub.

Nu er Ved Siden Af gået sammen med festarrangører og musikkollektiver som Heksering og Group Therapy samt dansegulvsaktivisterne fra Club Mafia om at lancere en ny todagesfestival ved navn Den Anden Side den 18.-19. oktober. Den skal (indlysende nok) foregå i Ved Siden Af, men også i Hangaren på Refshalevej 185. Her kan du blandt andet opleve japanske DJ Nobu, den danske internationale dj-stjerne Courtesy samt en lang række andre.

Som altid, når Ved Siden Af er involveret, gælder det politiske standpunkt, at enhver form for diskrimination eller krænkelse mod kvinder samt mod seksuelle eller etniske minoriteter er uacceptabelt. Der vil derudover være personale til stede under festivalen, der informerer om reglerne samt sørger for, at de bliver overholdt.

Festivalen forklarer årsagen til reglerne via en pressetekst: »’Safer Space’ er til for at sikre fysisk, verbal og mental tryghed. For at sikre dette er det ’Safer Space’ i nattelivet en række spilleregler. Disse er en klar afstandstagen over for had, homofobi, transfobi, sexisme, racisme, uønsket opmærksomhed, kropsudskamning samt fysisk og- og verbal vold«.

Den Anden Sides fulde adfærdsregler kan man desuden finde via event-artiklen hos Resident Advisor: »Ingen fotografering eller videoer inden for i klubben. Ingen racisme, homofobi, transfobi eller sexisme. Ingen telefoner på dansegulvet. Ingen berøring uden at spørge og nej betyder NEJ! Ikke beglo, du må se, men ikke glo«.

Læs mere om festivalen på Facebook HER.

Den Anden Side
18.-19. oktober
Ved Siden Af + Hangaren på Refshalevej 185
Billetpris: 150 kr. for hver fest / 200 kr. for turpas

Læs også: Har vi brug for regler, når vi går i byen? Otte vigtige spørgsmål og svar fra INPUT-talk om nutidens klubkultur

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af