Beyoncé, Rihanna og Kim Kardashian advokerer for at få frikendt dødsdømte Rodney Reed

Beyoncé, Rihanna og Kim Kardashian advokerer for at få frikendt dødsdømte Rodney Reed
Kim Kardashian. (Foto: Alex Wong/Getty Images)

Beyoncé, Rihanna, Kim Kardashian og Pusha-T er blot nogle af de kendisser, der i disse dage bruger deres indflydelse til at forsøge at få dødsdømte Rodney Reed frikendt, inden det er for sent.

Sammen med blandt andre Meek Mill, Eric Andre, Questlove og mere end 358.000 mennesker mener de, at Reed er blevet uskyldig dømt for voldtægten og mordet på Stacy Stites i 1998. Efter at have afsonet to årtier på dødsgangen, står Reed til at blive henrettet den 20. november, og det på trods af at der er kommet nye beviser i sagen.

På sin hjemmeside skriver Beyoncé: »Kære guvernør Greg Abbott. Vær venlig at gennemgå de væsentlige beviser i Rodney Reed-sagen, der peger på hans uskyld. Vær ærlig. Vær retfærdig. Giv ham hans liv tilbage«.

Reeds forsvarsadvokater mener, at de vil kunne få frikendt deres klient på baggrund af nyt bevismateriale. Ifølge New York Times er der mindst tre nye vidner, som er stået frem med nye vidneforklaringer, der implicerer afdøde Stites’ forlovede Jimmy Fennell i mordet. Samtidig er der blevet fundet væsentlige huller i politiets bevisførelse, som primært var baseret på DNA.

I 2008 erklærede Fennell sig skyldig i at kidnappe en kvinde, mens han var på arbejde som politimand. Kvinden anklager ham også for at have voldtaget hende. Mens Fennell var i fængsel, har han angiveligt også erklæret sig skyldig i mordet på Stacy Stites.

Læs også: Mac DeMarcos Store Vega-koncert var fjollet, funky og til tider følsom

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af