Blueface stagedivede ned i gulvet under mislykket koncert i Tap1

2 6
Blueface stagedivede ned i gulvet under mislykket koncert i Tap1
Blueface i Tap1. (Foto: Klara Løkke/Soundvenue)

Nogle dage går alt bare galt. Trafiklyset er altid rødt, og intet går, som det skal. Det var sådan, det føltes til det første Lit & Loud-arrangement i Tap1, hvor en række unge rappere skulle spille.

Det var ellers et modigt initiativ. Spillestedet på Refshaleøen havde booket tre helt unge rappere, der nyder stor popularitet hos et (mestendels) ungt publikum. Men allerede før showstart ramte den første dårlige nyhed: Lil Tjay, aftenens måske mest interessante artist, aflyste – på dagen.

Det var som om Tjays aflysning hang som et dårligt varsel over aftenen. For selv om Blac Youngsta, Blueface og en række danske opvarmningsnavne gjorde deres bedste på scenen, vågnede Tap1 aldrig helt til live. Salen var halvtom, lyden var halvdårlig, og rapperne på scenen virkede som om, de blev mindre for hvert minut der gik.

Men man må sige, at de prøvede – i modsætning til mange af de helt unge Soundcloud-rappere, der har gæstet Danmark det seneste års tid.

Blac Youngsta lignede en ung Gucci Mane, da han vandrede rundt på scenen med et skummelt ansigtsudtryk og en stor kæde. Hans vokal var ikke vanvittig skarp, men det fungerede, når han involverede publikum på den benhårde, Tay Keith-producerede ’Uh Uh’. Men så gik det hele grueligt galt.

Den unge rapper skulle spille sit største hit ’Booty’ og prøvede at få piger op på scenen. Resultatet var en vanvittig pinlig seance, hvor Blac Youngsta først afhørte pigerne om deres alder (»no R. Kelly shit!«) og derefter sendte dem væk, der var for unge. Det hele tog hundrede år og føltes i det hele taget uværdigt.

Efter den fadæse var det op til Blueface at redde dagen. Og han gjorde virkelig sit bedste.

Blueface i Tap1. (Foto: Klara Løkke/Soundvenue)

Den unge californiske rapper lignede en gigantisk stjerne, når han nonchalant gled rundt på scenen, som om den var hans helt egen rulleskøjtebane. Han var umulig at tage øjnene fra. Desværre var han også umulig at lytte til.

For ligesom Blac Youngsta havde den unge vestkystrapper meget svært ved at trænge igennem på mikrofonen. Det lignede en kombination af manglende live-erfaring og svære betingelser: De rå og urbane omgivelser i Tap1 ser virkelig godt ud, men lyden er ikke den bedste.

Især på en aften som denne, hvor salen var ret tom, føltes det som om lyden rungede og forsvandt i dybet. Den fantastiske ’Stop Cappin’ var et højdepunkt, men efter kort tids eufori forsvandt det hele i mudder – og det entusiastiske publikum blev aldrig helt forført.

Den manglende kemi ramte både artisten og salen. Blueface var exceptionelt engageret og prøvede endda at give publikum vandflasker, som de skulle kaste op i luften, så han kunne hive sin velkendte moppe frem.

Blueface i Tap1. (Foto: Klara Løkke/Soundvenue)

Men det trick tog utroligt lang tid at udføre, og inden da havde han store problemer med, at dj’en satte forkerte sange på eller spillede de rigtige sange i et for lavt tempo, hvilket rapperen faktisk brokkede sig over på scenen. Stedvis lød det endda som om, dj’en satte en form for hidtil ukendt hiphopinspireret noise på. Det lød gyseligt. Men det var ikke det eneste problem

For på et tidspunkt væltede Blueface på scenen, og da han endelig skulle spille genistregen ’Respect My Cryppin’, var bassen så høj og ødelagt, at det lød som om, nogen prøvede at spille dubstep på et smadret Roskilde-anlæg. På et tidspunkt skete det utænkelige endda: Blueface prøvede at stagedive, men det efterhånden udmattede publikum lod ham simpelthen falde til jorden. Av.


Kort sagt:
Det hele gik galt, da tre unge hiphopsensationer skulle spille i Tap 1. Først aflyste Lil Tjay, og derefter kunne Blueface og Blac Youngsta ikke vække en halvtom sal – selv om de prøvede bravt.

Læs også: Hvordan er Blueface blevet årets mest hypede navn, når han ikke kan finde ud af at rappe?

Blueface & Blac Youngsta. Koncert. Tap1.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af