Ja Rule er blevet frikendt i svindelsag om Fyre Festival

Ja Rule er blevet frikendt i svindelsag om Fyre Festival
Ja Rule og Billy McFarland. (Foto: Netflix)

Ja Rule er blevet frikendt i en retssag mod Fyre Festival, og rapperen er derfor ikke længere en del af de anklagede i et søgsmål på 100 millioner dollars, rapporterer Allhiphop. Søgsmålet kører dog videre mod andre anklagede, blandt andre festivalbagmanden Billy McFarland.

Fyre Festival var et af 2010’ernes mest spektakulære fuck-ups: En kæmpe luksusfestival i Bahamas, der viste sig ikke at være meget mere end en samling små telte i et område uden drikkevand og forplejning.

Festivalen har siden blandt andet været genstand for en Netflix-dokumentar, hvor man kunne se, at grundlæggerne af festivalen var ekstremt uansvarlige og ignorerede en lang række advarsler og faresignaler.

Nogle af de groveste scener fra filmen viser Ja Rule, der drikker den ene øl efter den anden, mens han prøver at presse fotomodeller til at bade med sig, eller afbryder videoshoots fordi han vil filme nogle grise.

Da det hele går galt, insisterer han på, at det hele ikke er bedrageri, men snarere »false advertisement«. Så derfor føles det lidt utroligt, at rapperen nu går fri i en stor retssag mod Fyre Festival. Årsagen er dog tilsyneladende, at Ja Rule på forhånd ikke med sikkerhed kunne vide, at festivalen ville floppe.

Og det er måske ikke helt usandsynligt. For det virker helt tydeligt, at bagmanden bag det hele var grundlæggeren af Fyre, Billy McFarland. Ja Rule var måske bare den brovtende rapper med en bajer i hånden, der væltede rundt og sagde upassende ting.

Læs også: De her 15 scener fra Netflix’ Fyre Festival-dokumentar fik mig til at miste troen på menneskeheden

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af