Nick Cave om Kanye West: Han er »vores største kunstner« lige nu

Nick Cave om Kanye West: Han er »vores største kunstner« lige nu
Nick Cave i Royal Arena. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

Hvad vil det sige at skabe kunst? Der er nærmest et uendeligt antal svar på det spørgsmål, men i den seneste udgave af The Red Hand Files, der er Nick Caves nyhedsbrev, beskriver australieren det således: »At skabe kunst er en form for galskab – vi glider dybt ned i vores singulære vision og bliver fortabt i denne«.

Og hvorfor betyder det så, at Kanye West er verdens største kunstner lige nu? Det forklarer Nick Cave i forlængelse af ovenstående: »Der findes ingen musiker på kloden, der er så engageret i sin egen sindsforstyrrelse som Kanye, så i forhold til det, er han i øjeblikket vores største kunstner«.

Nyhedsbrevet og websitet, The Red Hand Files, kan godt anbefales at dykke ned i. Her svarer Nick Cave uforudsigeligt og indsigtsfuldt på spørgsmål fra fans. I samme brev, hvor han fortæller om sit forhold til Kanye West, besvarer han også iskoldt spørgsmålet, om han er bange for at miste fans, når han udvikler sin lyd, som han gjorde på sidste års ‘Ghosteen’:

»At miste fans er følgeskader, der kommer af at engagere sig i musik fra et kunstnerisk perspektiv, frem for et kommercielt et«.

Vi kårede ‘Ghosteen’ til det andetbedste album i hele 2019. Sangene kan opleves live i København, når Nick Cave & the Bad Seeds gæster Royal Arena den 20. og 21. maj i år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af