Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – diss-track fra Stormzy og tre gange ny dansk rock

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – diss-track fra Stormzy og tre gange ny dansk rock
Stormzy. (Foto: Mark Mattock)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Joyce ‘Djævlen’

Siden rockkvintetten Joyce udgav deres jangly debutsingle ‘Tomme ord’ tilbage i maj, har vi ventet i spænding på en efterfølger, men vi havde aldrig i vores vildeste fantasi forventet noget a la den voldsomme post-hardcore, der definerer deres intense andensingle ‘Djævlen’. Det fører tankerne over mod canadiske Pup, der ligesom denne single elegant sammenfører punkens eksplosive angst med poppens catchy sensibilitet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Stormzy ‘Still Disappointed’

Hele ugen har grime-giganterne Stormzy og Wiley beefet. Dette Kano-samplende Stormzy-track blev hurtigt udnævnt af fans til at være konfliktens svar på ‘The Story of Adidon’ – blandt andet fordi Stormzy ligesom Pusha-T går ufortrødent efter sin rivals forhold til sin familie. Det er så hårdført, at det er svært at forestille sig, at Wiley kan svare igen med et track af samme kaliber.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Tame Impala ‘Lost In Yesterday’

På denne nye single fra Tame Impala får vi en groovy basgang, der er nogenlunde på niveau med det efterhånden kanoniserede track ‘The Less I Know the Better’. Nummeret er både æterisk og dansevenligt, og den sagte melankoli blandet med de psykedeliske lydeffekter skaber et gribende univers på tværs af nummerets fire minutter. Glæd dig til at høre det i en albumkontekst, når ‘The Slow Rush’ udkommer 14. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Brooch ‘Anyone’

Den nye rockduo Brooch består af danske Mikkel Holm (kendt fra rockgruppen Yung og soloprojektet Holm) og canadiske Ben Stidworthy (kendt fra postpunk-bandet Ought). Modsat det energiske output, de hver især er kendt for, er de som duo en mere tilbageholdende affære, og på deres nye single ‘Anyone’ kan man let lade sig forføre af de smukke lydlandskaber, de sammen har kreeret. Broochs debut-ep udkommer 31. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. The Blaze feat. Octavian ‘Somewhere’

Den franske houseduo The Blaze har hyret det britiske hiphophåb Octavian til denne atmosfæriske, reverb-tunge sjæler. Octavian rapper dog ikke i traditionel forstand. I stedet bringer han en melodisk vemodighed til tracket, der når sit klimaks, når han bevæger sig helt op i sin falset.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Whistler ‘No One Is Buying’

København har længe været rig på stærk postpunk, og Whistler sætter sig i klar forlængelse af dette. Denne nye rockgruppe inkluderer blandt andre trommeslager Anton Rothstein, der også er kendt for at have siddet bag tønderne i Lower og Marching Church – og trommerne er da netop noget af det, der lyder allerbedst på ‘No One Is Buying’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Saso ‘Let’s Be Honest’

Danske Sarah Sophie Malmros har under navnet Saso udgivet singlen ‘Let’s Be Honest’, der er et nærværende og vuggende stykke r’n’b – på én gang sårbart og rigt på attitude.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Mac Miller ‘Good News’

Der er en afslappet ro over denne nærmest Mac DeMarco-klingende single fra Mac Millers kommende album ‘Circles’ – hans første posthume af slagsen, der er ude 17. januar. Det er lyden af at finde sig tilpas i verden til trods for al den modstand, man møder. I lyset af Mac Millers død er det derfor et exceptionelt rørende track.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Celeste ‘Stop This Flame’

Celeste har just vundet årets BBC Music’s Sound Of 2020-pris – en pris, der i lyset af tidligere vindere som Adele, Michael Kiwanuka, Haim og Sam Smith har været virkelig god til at spå, hvem der bliver store musikstjerner i fremtiden. Denne jazzede retrosoul-basker bør tale til enhver fan af navne som Leon Bridges, Amy Winehouse eller netop Michael Kiwanuka. Alene det spicy klaverriff sætter sig uundgåeligt i kroppen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Megan Thee Stallion & Normani ‘Diamonds’

Ligesom ‘Suicide Squad’ gjorde det i 2016, vil spinoff-filmen ‘Birds of Prey’ blive assisteret af et soundtrack-album med nogle af tidens største stjerner. ‘Suicide Squad’-albummet var lidt af en rodebutik, men benhårde præstationer fra Megan Thee Stallion og Normani på førstesinglen ‘Diamonds’ gør, at vi alligevel har forhåbninger omkring ‘Birds of Prey: The Album’, der udkommer 7. februar.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af