Roskilde Festival kommenterer aflysningen af Glastonbury

Roskilde Festival kommenterer aflysningen af Glastonbury
Orange Scene på Roskilde Festival. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

Tidligere i dag kunne vi fortælle om aflysningen af den store engelske musikfestival Glastonbury, der blev tilføjet rækken af kulturelle begivenheder, der er rykket eller aflyst i lyset af coronakrisen.

Festivalen, der skulle have ligget en uge før Roskilde Festival, delte også headlinere som Kendrick Lamar og Taylor Swift med sit danske modstykke, hvorfor vi spurgte Roskilde Festival, om det ville få konsekvenser for afviklingen af festivalen på Dyreskuepladsen.

»Det er meget trist, at en så stor og betydningsfuld festival som Glastonbury må aflyse på grund af de ekstraordinære omstændigheder«, skriver Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde i et mailsvar til Soundvenue.

»Det har umiddelbart ikke betydning for Roskilde Festival, at Glastonbury Festival aflyser. Vi forventer stadig at afholde festivalen, og vi er i fuld gang med planlægningen«.

Bilde mener yderligere, at det er svært at sammenligne de to festivaler, selv om de ligger tæt på hinanden og har nogle af de samme kunstnere på plakaten.

Hun nævner, at Glastonbury for eksempel skrev i deres begrundelse for aflysningen i dag, at de ikke kan bruge tre måneder med tusindvis af arbejdere på at bygge festivalen op i lyset af coronasmitten.

»Sådan er det ikke hos os, hvor vi opbygger festivalpladsen over kortere tid og tættere på start«, skriver Bilde.

»Der er en række andre store festivaler i Europa, som finder sted i samme periode som Glastonbury og Roskilde Festival. Dem har vi et stærkt samarbejde med og i tæt dialog med.

Vi deler alle opfattelsen af, at det er muligt at gennemføre vores festivaler til sommer og er enige om at fortsætte planlægningen af dem. Glastonburys aflysning betyder derfor ikke, at kunstnerne ikke tager på turné, og aflysningen har derfor heller ikke betydning for vores program«.

Glastonbury er blot den seneste festival, der er blevet nødsaget til at reagere på den vanskelige situation hele verden befinder sig i. Andre festivaler som Coachella i USA til Disortion i København har allerede måttet udskyde årets udgaver.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af