Karantænekur med Emil Kruse: »Jeg blev inspireret af Eloq til at lave palak paneer«

Med begrænset udgang og vennebesøg er kulturinspiration guld værd. Derfor har vi spurgt nogle fantastiske mennesker om hjælp. Den udgivelsesaktuelle rapper er i dag klar med sine tips.
Karantænekur med Emil Kruse: »Jeg blev inspireret af Eloq til at lave palak paneer«
Emil Kruse.

»Jeg håber, at folk derhjemme i stuerne vil danse, synge, have ugens 3. bageprojekt til det, og ikke spille ukulele på altanen, samle puslespil, og alt hvad man nu i sit syge sind finder på i disse tider«.

Sådan skrev Emil Kruse i en pressemeddelelse, da han i fredags udsendte minialbummet ‘Side A’, som første del af det samlede værk ‘December’, der skal udkomme senere i år. Citatet afslører selvfølgelig, at hans ikke kunne ignorere den tid, han sendte sine seks nye sang ud i.

Og det afslører hans karantænetips også, for han har såmænd læst med i vores lille inspirationsføljeton og netop hentet lidt madråd fra Eloq forleden dag. Men altså, her er Emil Kruses egne anbefalinger.

En film…

Batman-trilogien

»Det er nok nogle af de film, jeg har set allermest. Jeg elsker personligt 1’eren, ‘Batman Begins’, og får tit røg for det. De fleste kan nok bedre lide 2’eren og 3’eren. Men det er bare tre vanvittige film, man kan blive ved med at have det fedt over«.

En tv-serie…

‘Tiger King’ og ‘The Jinx’

»Jeg er lige begyndt at se ‘Tiger King’ på Netflix som så mange andre, men den virker fuldkommen vanvittig. Helt klart det mest psycho amerikanske jeg længe har set – men virkelig medrivende«. (Se den på Netflix.)

»Ellers kan jeg anbefale ‘The Jinx’ på HBO. Den sygeste slutning på en dokumentarserie nogensinde. Lad være med at smide sidste afsnit på alene klokken 3 om natten som mig. Jeg var nødt til at vække min roomie for at have nogen at tale med om det. Det løb mig koldt ned ad ryggen«. (Se den på HBO Nordic.)

Et album…

Emil Kruse ‘Side A’

»Du skal høre ‘Side A’ og skrue helt op. Ellers har jeg en masse forskelligt man kan hygge sig med her.

Paradis ‘Recto Verso’ er virkelig lækker elektronisk house-pop, vil jeg nok kalde det. Charlotte Dos Santos ‘Cleo’ er en soul/r’n’b-plade, jeg har hørt rigtig meget. Dizzee Rascal ‘Boy in da Corner’. En grime classic som man for eksempel kan løbe en tur og få sine corona-aggressioner ud til.

Og til aftenhygge kan man runde Frank Sinatra ‘In the Wee Small Hours’ – min yndlingsplade med Frank. Mig og mine venner plejede at spille et gangster-kortspil, der hedder Family Business, og sidde i mit lille køkken på Nørrebro og høre pladen. Der blev røget cigar og drukket vin til«. 

En podcast…

‘Ear Hustle’

»Har ikke hørt en podcast i noget tid, men jeg plejede at være rimelig hooked på ‘Ear Hustle’, som er optaget i et amerikansk fængsel og omhandler historier fra de indsatte. Der er blandt andet en mand, der fortæller om alle de forskellige dyr, han har haft i sin celle, og alt muligt crazy«. (Hør den HER.)

Søren Ulrich Thomsen

En bog…

‘Det værste og det bedste’ af Søren Ulrik Thomsen

»Det er godt nok en række digte, men den kan virkelig anbefales. Det samme kan Inger Christensens ‘Sommerfugledalen’, hvis man er til digte. Jeg kan også anbefale alt med Dan Turèll og især et lille digt, han har lavet, der hedder ‘Dybfrostfilm’«. 

En madret…

Lav is

»Det smager godt, og alle elsker det. Ellers lav indisk mad, det kan jeg rigtig godt lide at lave og spise. Jeg blev inspireret af August ‘Eloq’ til at lave palak paneer med hjemmelavet naan, så den blev lavet i går og kan anbefales. 

En app…

Wolt og Radiooooo

»Hvis du ikke vil lave is eller et stort indisk madprojekt. De leverer og stiller det på din dørmåtte.

En anden sjov app, som min ven KÅ viste mig, er en gratis musik-app, der hedder ‘Radiooooo’ (med fem o’er). Her kan du på et verdenskort trykke på det land, du vil opdage musik fra. Så vælger du en tidsperiode – for eksempel 1970 i Brasilien – og så kan du finde lækker musik som Marcos Valle eller Azymuth«.

Et hemmeligt talent…

Lær en musikprogram

»Til musikere, der ikke producerer deres egen musik, nu har du tiden til at sætte dig ind i et program og lære det. Der er ingen undskyldninger. Det er ikke så svært, og man kan for eksempel ved hjælp af et billigt abonnement på Splice have et kæmpe lydbibliotek at tage fra. Du behøver ikke at kunne spille klaver og bas for at kunne producere«.

Et website…

Youtube

»Se Mongo TV«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af