Karantænekur med Eloq: »Vi skal allesammen øve os på at blive endnu bedre mennesker«

Med begrænset udgang og vennebesøg er kulturinspiration guld værd. Derfor har vi spurgt nogle fantastiske mennesker om hjælp. I dag er der tips fra Eloq.
Karantænekur med Eloq: »Vi skal allesammen øve os på at blive endnu bedre mennesker«
Eloq. (Foto: Shilo Duffy)

August Fenger, eller bare Eloq, må være en af dem, der virkelig lader til at få det bedste ud af øjeblikkets Corona-krise – hvis man overhovedet må sige det.

For mens produceren plejer at have travlt med at dj’e, remixe, spille live og lave musik alene, med AV AV AV eller for folk som The Minds of 99 og Soleima, så har han brugt isolationen til at omfavne nettets streaming-muligheder til at ‘møde’ sin fans.

Han har nærmest haft travlt. Fra en live-snak med instruktøren Jonas Risvig, der blandt andet har lavet videoen til Eloqs ‘Since You’ fra sidste års ep ‘Love City’, til AMA’s på Instagram og Twitch-lektioner i musikproduktion.

I morgen, søndag, kan du igen fange ham på Twitch, hvor han vil skabe et nummer ud fra lyde og presets, som folk har sendt til ham. Det sker klokken 14 på Twitch.tv/yoeloq.

Først guider han dig dog mod et hav af muligheder for kultureladspredelse, der kan nydes i karantænen.

En film…

‘Ringenes herre’-trilogien

»Ja, det er tre film, men det er én fortælling. Der findes ikke et bedre tidspunkt end nu til at dykke ind i Tolkiens top frække fantasiunivers. Har set dem igen og igen måske 100 gange. 2’eren er den bedste, men de er alle sammen fantastiske. Hvis du ikke kan lide fantasy-film, er du ikke til at stole på«. (Kan lejes hos Viaplay.)

En tv-serie…

‘His Dark Materials’

»Der er kun en sæson indtil videre, men wow, en vild serie. Hvert afsnit føles som en hel film. Du har måske lagt mærke til, at jeg elsker fantasy, men ja, det er dejligt at kunne dykke ind i en anden verden bare for et kort sekund engang imellem.

Og den her verden er virkelig fedt skruet sammen. Ligesom Harry Potter blander den en slags opdigtet ‘nutid’ med en fantasiverden, hvor din sjæl er et dyr«. (Se den på HBO Nordic.)

Et album…

Beach Boys ‘Pet Sounds’

»Eloq med hans seneste skæring, ‘Love City’, er jo et fantastisk bud, men hvis man allerede har hørt det 900 gange, så vil jeg nok foreslå Beach Boys med ‘Pet Sounds’.

Så kan man gå hjemme i stuen og blive forført af Brian Wilson og co.’s smukke stemmer og fantastiske sange. Det er også et godt album at nørde lidt, for der blev brugt en masse sjove metoder og effekter, da de indspillede albummet. Noget som The Beatles for eksemplet blev ret imponerede af og prøvede af, da de skulle lave deres næste plade, ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’«.

Et spil…

‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ til Nintendo Switch

»Det udkom for tre år siden, men holder sig skidegodt. Du får lov til at løbe, klatre og svæve rundt i en gigantisk verden og slås mod alverdens ting. Du kan hjælpe folk i landsbyer, fange heste eller bare løbe rundt og samle ingredienser til dit næste måltid, alt imens der er et hovedmål med at redde en prinsesse fra en ond ånd. Perfekt spil. Men jeg er også en virkelig stor Zelda-fan«.

Podcasten ‘Critical Role’.

En podcast…

‘Critical Role’ og ‘Spittin Chiclets’

»Jeg er ikke helt kommet med på true crime-bølgen, så jeg hører faktisk kun podcasts om rollespil eller ishockey. Men hvis man skulle være interesseret, så er ‘Critical Role’ (hør den HER, red.) en genial rollespils-podcastserie og ‘Spittin Chiclets’ (hør den HER, red.) er en skøn ishockey-podcast. Der er sikkert også en lydbog med ‘Ringenes herre’-trilogien derude et sted, så hvis den findes, anbefaler jeg også den«.

En madret…

Ramen med tonkotsu-fond

»Den bliver svær. Jeg laver selv virkelig meget mad, og hver ny ret, jeg prøver af, bliver ofte min yndlings. Men nu når man har så pissemeget tid, så synes jeg, at i allesammen skal søge på, hvordan man laver en ramen med tonkotsu-fond.

Der skal grisefødder i, og de skal gerne have et sted mellem 12-18 timer i gryden, så der er lidt at gå i gang med. Og i ventetiden er der masser af tid til at lytte til den ‘Ringenes herre’-lydbog, du har fundet.

Er du vegetar, så skal jeg for eksempel lave Palak Paneer i aften, så det kan du jo også bare prøve«.

Et website…

Reddit.com

»Læs noget dumt eller lær noget nyt – eller gør begge dele på én gang. Reddit har det hele, og du slipper for den stress, der kommer af at logge på Instagram og se, hvordan alle andre har det helt vildt hele tiden«. 

Eloqs karantæne-selfie.

En app…

Duolingo

»Spotify-app’en, så du kan høre ‘Love City’ på repeat. Spøg til side, så er Duolingo vel perfekt i tider som de her? Jeg har brugt den til at lære to procent japansk, seks procent italiensk og ja, nu kan jeg tælle til ti på russisk«.

Et hemmelig talent…

Bliv endnu bedre mennesker

»Jeg synes, vi allesammen skal øve os på at blive endnu bedre mennesker, smile mere, tænke mere på, hvordan hinanden har det, og passe bedre på vores jord.

Haha, ta’ den, dig der troede, jeg ville sige noget dumt!«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af