L.O.C. brød alle reglerne til uforglemmelig drive-in-koncert

L.O.C. brød alle reglerne til uforglemmelig drive-in-koncert
L.O.C. i Københavns Lufthavn.

Omkring et kvarter inde i sin drive-in-optræden i Københavns Lufthavn trodsede og transcenderede L.O.C. koncertens format.

Rapperen fra Aarhus V havde tidligere prøvet at tage imod sangønsker via Zoom (ifølge ham selv fordi han havde set Mads Langer gøre noget lignende), men han gad ikke spille den ønskede sang (’Diva’). Det hele var, med Liam O’ Conners egne ord fra scenen, »pænt akavet«.

Så hvad gjorde L.O.C.? Han sagde mere eller mindre ’fuck det her’ og begyndte at vandre ud mod bilerne.

Det lignede en spontan handling, for rapperen gik fra bil til bil for at se, hvor der var plads til, at han kunne hoppe ind. Men stuntet viste sig at være en del af showet, for pludselig kom Marwan kørende i en lowrider med kalechen nede, og så zigzaggede de rundt mellem bilerne og rappede sange som ’Ingen diskussion’ og ’Århus V Veteran’.

Det var ærlig talt en kæmpe fest, og alle bilerne blinkede og dyttede, som var de selvstændige, glade små væsener, der båttede af ren og skær begejstring.

Det hjalp også, at L.O.C. selv strålede af en blanding af fornøjelse og forvirring. Rapperen syntes tydeligvis, at det hele var ret underligt.

»Det her er det mest fucked op, jeg har prøvet i hele mit liv«, sagde han i begyndelsen af koncerten, mens han spankulerede rundt i et outfit, der fik ham til at ligne en glad version af Arthur fra ‘Peaky Blinders’. Men L.O.C. grinede ikke kun af koncertformatet – han så det også som en mulighed.

For i stedet for bare at lire sangene af fra scenen og give os lidt halvhjertet Zoom-interaktion, kunne den garvede hiphopveteran ikke lade være med at udfordre konceptet gang på gang. Han opfordrede således til at stikke hovederne ud af vinduerne, få bilen til at gynge eller sætte nødblinkene i gang. Det var på en måde langt mere interaktivt end normale koncerter – L.O.C. trykkede bogstavelig talt på alle bilens knapper.

Mange af de ting var selvfølgelig totalt mod reglerne. Men netop det gjorde det bare endnu sjovere: Det var befriende (om end ikke helt politisk korrekt), at vi bare for en enkelt time fik lov til at være lidt frække igen og ikke bekymre os så skide meget om alting.

L.O.C. i Københavns Lufthavn. (Foto: Nikolaj Bransholm/Soundvenue)

Der var en lidt rebelsk stemning, der greb om sig blandt bilerne. På et tidspunkt sagde L.O.C. for eksempel, at han fik stress af alle de larmende bilhorn – og så dyttede alle selvfølgelig bare endnu mere. Manden på scenen kvitterede med et grin og en historie om, at han engang havde sniffet så meget lightergas, at fuglenes sang lød som bilhorn.

Så ja, interaktionen mellem artist og firhjulet publikum var perfekt. Men sangene fra L.O.C.’s imponerende bagkatalog blev også leveret med en exceptionelt overbevisende vokal. De hårde rim fra åbneren ’Drik din hjerne ud’ blev lagt lige så koncentreret som crooner-udfoldelsen ’Undskyld’, som rapperen indledningsvist spillede i en akustisk version – igen som parafrase (eller parodi?) på Mads Langer.

Selv en ny sang (som rapperen selv jokede med ingen kendte) som ’Ekkokammer’ blev leveret med en indlevelse, der var svær at modstå. Det var lige så ømt, som festsangene var hårde.

Koncerten var et glimt af den slags oplevelser, der egentlig ikke findes længere i coronatiden: Den inkluderende, lidt grænseoverskridende og altomsluttende fest. Det var en fuckfinger til pandemien, et stort ja til livet og en oplevelse, der – i hvert fald for mig – vil stå som den ultimative coronakoncert.


Kort sagt:
L.O.C. brød alle reglerne til en uforglemmelig coronakoncert, der både trodsede og transcenderede drive-in-formatet.

L.O.C.. Koncert. Københavns Lufthavn.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af