Justin Bieber anklaget for to gange seksuelt overgreb – nægter sig skyldig

Justin Bieber anklaget for to gange seksuelt overgreb – nægter sig skyldig
Justin Bieber.

I weekenden blev Justin Bieber via Twitter anklaget for to tilfælde af seksuelt overgreb og voldtægtsforsøg af to forskellige kvinder i henholdsvis 2014 og 2015, skriver Pitchfork.

Bieber har besvaret den første af anklagerne, hvis afsender sidenhen har slettet sin Twitter-profil, med en længere række tweets, hvor han nægter sig skyldig og forsøger at bevise sin uskyld med dokumentationer af, hvor han befandt sig, og hvem han var sammen med på det påståede gerningstidspunkt. Den anden anklage, der endnu ligger online, har Bieber endnu ikke kommenteret på.

Den første anklage kommer fra en kvinde ved navn Danielle. Hun fortæller, at hun og nogle venner var til et SXSW-event i Austin i marts 2014, afholdt af Biebers manager. Da hun og vennerne blev spurgt, om de havde lyst til at møde Bieber efter showet, takkede de ja, hvorpå de fik taget nogle billeder og talte med Bieber i tyve minutters tid, indtil han og en anden mand inviterede dem med videre på Four Seasons Hotel.

»Igen sagde vi ja,« fortæller Danielle, der ikke tænkte, der var nogen bagtanker knyttet til invitationen, hvorfor de tog med tilbage til hotellet, hvor hendes venner gik ind på ét værelse med Justins ven, mens hun endte på et andet værelse med Justin. »Justin fik mig til at love ikke at sige noget til nogen, ellers ville jeg få seriøse juridiske problemer«.

Danielle fortæller, at Justin Bieber bad hende komme med i seng, hvor de kyssede kortvarigt. Hun fortsætter med at forklare, at Bieber kastede hende ned på sengen og tog tøjet af hende, hvorpå hun sagde til ham, at »det gik for vidt, og at de skulle stoppe«. Derpå trak han hendes undertøj ned og »tvang sig op« i hende.

»Jeg lå der, målløs. Min krop føltes bevidstløs. Jeg vil ikke gå i detaljer med, hvad der skete derefter. Selvom dette var seks år siden, selvom jeg var et år ældre end ham (han var 20, jeg var 21), blev jeg stadig seksuelt overfaldet uden samtykke«. Danielle har siden offentliggørelsen af sin historie slettet sin Twitter-profil, men opslaget nåede at blive screenshottet og delt, og den kan læses i sin fulde længde sidst på siden.

Til Danielles historie tweeter Bieber følgende: »Jeg vil gøre det klart. Der er ingen sandhed i denne historie. Faktisk vil jeg snart vise, at jeg aldrig var til stede på dén lokation« samt »En hver påstand om seksuelt overgreb skal tages meget seriøst, og det er derfor, mit svar var nødvendigt. Dog er historien faktuelt umulig, og det er derfor, jeg vil arbejde med Twitter og autoriteter for at tage juridisk affære«.

Justin Bieber tweeter med benægtelsen en række billeder af og artikler om, at hans daværende kæreste, Selena Gomez, var til stede ved SXSW-eventet med ham. Bieber deler desuden screenshots af en mailkorrespondance og kvitteringer for at bevise, at han slet ikke befandt sig på Four Seasons Hotel på aftenen, hvor Danielle skriver, overgrebet fandt sted.

Efter Danielles historie fulgte en anklage fra en kvinde ved navn Kadi, der erklærer, at hun tror på Danielles historie, idet hun også selv er et offer for seksuelt overgreb begået af Justin Bieber. Kadi fortæller, at Bieber overfaldt hende en tidlig morgen den 5. maj 2015, efter hun og hendes veninder var blevet inviteret med op på hans hotelværelse i New York.

Kadi skriver, at Bieber kyssede og tog på Kadi, der bad ham stoppe og fortalte ham, at hun ikke vil have sex før ægteskabet. Herpå skubbede Bieber Kadi ned på sengen, holdt hende fast og tog hendes tøj af, hvorpå han trængte op i hende, indtil det lykkedes hende at skubbe og sparke ham af sig og løbe væk.

Kadi skriver, at hun allerede i 2017, da MeToo-bevægelsen tog fat, tweetede om hændelsen, men at hun slettede sine tweets igen, fordi Bieber-fans lagde hende for had.

Justin Bieber har endnu ikke kommenteret på Kadis anklage.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af