Lady Gaga dominerede årets MTV Music Video Awards – se alle vinderne

Lady Gaga dominerede årets MTV Music Video Awards – se alle vinderne
Foto: Frazer Harrison/Getty Images

I nat løb årets MTV Video Music Awards af stablen som det første store amerikanske awardsshow, der er blevet afholdt, siden coronapandemien satte ind. Showet blev transmitteret fra forskellige studier i New York, hvorfra kunstnerne optrådte og takkede for aftenens priser – uden publikum.

Det afholdt dog ikke Lady Gaga fra at have en ret formidabel aften. Gaga var med ni nomineringer blandt årets absolutte favoritter, og hun endte som aftenens store vinder med fem statuetter til hylden. Lady Gaga modtog (iklædt forskellige kreative mundbinds-fortolkninger) blandt andet prisen for årets kunstner, årets sang samt bedste samarbejde i selskab med Ariana Grande og deres hitsingle ’Rain on Me’. Gaga løb desuden med årets særlige hyldestpris: Tricon-awarden.

Blandt aftenens øvrige vindere fandt vi The Weeknd, der vandt awards for årets video og årets r’n’b med ’Blinding Lights’. BTS blev årets bedste gruppe, Doja Cat blev årets bedste nye navn, og Megan Thee Stallion tog prisen for bedste hiphop med ’Savage’.

MTV Video Music Awards havde i corona-årets ånd desuden tilføjet kategorierne bedste musikvideo hjemmefra (snuppet af Ariana Grande og Justin Bieber med ’Stuck with U’) samt bedste karantæne-optræden (vundet af latin-gruppen CNCO med deres Unplugged at Home-koncert).

Se flere af årets vindere herunder, og find den fulde liste via MTV.

Video of the Year: The Weeknd ‘Blinding Lights’
Artist of the Year: Lady Gaga
Tricon Award: Lady Gaga
Song of the Year: Lady Gaga & Ariana Grande ‘Rain on Me’
Best New Artist: Doja Cat
Best Direction: Taylor Swift ‘The Man’ (direction: Taylor Swift)
Best Collaboration: Lady Gaga & Ariana Grande ‘Rain on Me’
Best Hip-Hop: Megan Thee Stallion ‘Savage’
Best R&B: The Weeknd ‘Blinding Lights’
Best Pop: BTS ‘On’
Best Rock: Coldplay ‘Orphans’
Best Cinematography: Lady Gaga & Ariana Grande ‘Rain on Me’ (cinematography: Thomas Kloss)
Best Music Video from Home: Ariana Grande & Justin Bieber ‘Stuck with U’
Best Quarantine Performance: CNCO Unplugged at Home
Best Group: BTS
Best Alternative: Machine Gun Kelly ‘Bloody Valentine’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af