Reveal Partys dybt personlige debut-ep er spækket med intimitet

Reveal Partys dybt personlige debut-ep er spækket med intimitet
Reveal Party. (Foto: Gloria Berenice Moreno)

‘I’m a Girl’ hed første singleudspil fra danske Reveal Partys debut-ep ‘You Stole a Year of My Life’. »I’m a girl that’s a choice I must’ve missed / I’m a girl insofar as we exist«, synger frontkvinde Emily Holm Nyhuus over de støjende synthesizere og overstyrende trommer, der næsten truer med at blive for meget, som om instrumenterne er ved at knække under deres egen vægt.

Det kan lyde som et simpelt budskab, men ’I’m a Girl’ er ikke så meget en girlpower-konstatering som et statement: Udgivelsens titel er en kommentar til det år, det har taget den transkønnede forsanger at få lov at påbegynde hormonbehandling. Bandnavnet er en spydig hentydning til de såkaldte ‘Gender Reveal Partys’ og påpeger det absurde i, at vi holder fester, når vores ufødte børn bliver tildelt et køn, men ser skævt til det, når et menneske vil tage kontrol over sin egen kønsidentitet.

Med den baggrund antager man hurtigt, at Reveal Party er et politisk projekt. Men styrken og det smukke i ‘You Stole a Year of My Life’ består netop i, hvordan musikken er dybt personlig og spækket med intimitet. Som hun udtalte i et nyligt interview med Go’Morgen Danmark: »Nogle tænker, at min musik på en eller anden måde er politisk, fordi jeg skriver om at være transkønnet, men det er jo bare det, jeg er«.

Det er en enkelt persons historie; en person, hvis identitet bliver gjort politisk af musikanmeldere og interviewere på morgentalkshows. I videoen til ‘I’m a Girl’ ses Nyhuus på sit værelse i på sin vis banale situationer; syngende i en tandbørste, lyttende til cd’er og i gang med at prøve forskellige outfits. Titelsangen konstateret tørt og uden at gå i detaljer »You stole a year of my life / cut your feelings like me«, og teksterne fremstår mere som dagbogssider end kampsange.

Også musikken føles stemningsfuld og intim, nærmest soveværelses-agtig og minimalistisk, men fyldig. De ofte forvrængede og nærmest droneagtige guitarfigurer danner baggrund for Emily Holm Nyhuus’ afslappede, men stadig sikre vokal, som på den stille, let kaotiske ‘You Skip My Turn’.

Udgivelsens største udbrud kommer i ‘You Moved Back West’, hvor trommerne får lov at bygge op til et tykt crescendo af guitar, inden en akustisk guitar og vokal får lov at slutte af og glider over i en hyldest til den skrøbelige maskulinitet på ‘I Love My Brothers’. Spillet mellem de skurrende, rodede guitarer og de spinkle elementer i Nyhuus’ vokal er en smuk, skarp kontrast, og man kan blive ved med at dykke ned i de detaljerige lydlandskaber.

På flere måder er Reveal Party en kærkommen ny spiller på den danske musikscene; rock med kvindeligt fortegn har de seneste år set en international opblomstring, og Reveal Party er et godt bud på en dansk pendant til navne som Soccer Mommy og Phoebe Bridgers, omend med et mere emo-forvrænget islæt. Og som Nyhuus også får sagt i interviewet med Go’Morgen Danmark; repræsentation er vigtig. Det er vigtigt at se, at transkønnede lever deres liv og laver musik. Hos Reveal Party ekstremt lytteværdig musik.


Kort sagt:
Reveal Partys ‘You Stole a Year of My Life’ er en mestendels intim ep, hvor de stille, forvrængede guitarfigurer udgør en smuk baggrund for forsanger Emily Holm Nyhuus’ rolige vokal og personlige tekster.

Reveal Party. 'You Stole a Year of My Life'. Ep. We Are Suburban.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af