Drew Sycamore: Her er 10 sange, der har defineret mig – fra Avril Lavigne til »verdens bedste sang«


Med den 80’er-festlige ‘Take It Back’ har Drew Sycamore lavet en af årets hidtil bedste danske sange, og den 24. september kan hun opleves til Lillefredag i Tivoli. I den anledning har vi fået den danske popkunstner til at fortælle om ti numre, der har formet hende som musiker.
Drew Sycamore: Her er 10 sange, der har defineret mig – fra Avril Lavigne til »verdens bedste sang«
Drew Sycamore.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den første sang jeg kan huske gjorde et indtryk:
4 Non Blondes ’What’s Up’

»Jeg var tre år gammel og ville høre den på repeat. Der er så meget smerte og håb og alle mulige ting, jeg følte meget som lille. Det er stadig en af mine yndlingssange i dag«. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen jeg forbinder med mit barndomshjem:
Neil Diamond ’Sweet Caroline’

»Begge mine forældre lyttede enormt meget til musik. Og de sang begge højt med! Det tog nogle år, før jeg opdagede, at ikke alle mennesker sang pitch perfect, haha. Jeg husker min mor sætte ‘Sweet Caroline’ med Neil Diamond på og danse med mig i stuen, så når jeg hører den i dag, bliver jeg lidt nostalgisk og får vestenvinden lidt i øjnene«. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Min yndlingssang i folkeskolen:
Avril Lavigne ’Complicated’

»’Complicated’ forever, haha. Hun var der bare lige pludselig, og jeg hørte ikke andet i et år. Hun var så sej, og jeg gik i Dickies og nittearmbånd og slips og så for nice ud (synes jeg selv). Det var ret meget der, jeg begyndte at tænke på at skrive sange, fordi jeg hørte, at hun skrev sine egne sange«. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen til min første forelskelse:
Coldplay ’Yellow’

»Omg. Og en masse Kashmir-sange, som jeg ikke kendte dengang, men som han spillede på guitar. Sikke et scoretrick. 00’er-life, altså. Jeg hørte helt kort selv mere Destiny’s Child end indierock, men det er som om, den genre har forfulgt mig i mit kærlighedsliv«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen der gav mig lyst til at synge:
Whitney Houstons ’Bodyguard’-album

»Wow, det har gjort et stort indtryk. ‘And aaaaaaaaaaaaiiiiaaaaaai will aaaaalwaaays…’ Jeg er jo lidt en sportssanger og elsker, når folk bare kan gå amok med fraseringer og høje toner. Jeg har altid været en sucker for store stemmer, men det har også altid været vigtigt for mig, at det lød nemt for sangeren, selv om det var vildt svært«. 

Sangen jeg ville ønske, jeg havde lavet:
Mario ’Let Me Love You’

»Verdens bedste sang«. Hør på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det bedste 80’er-nummer:
Umuligt at vælge

»Øh … umuligt kun at vælge et! ’Wanna Dance with Somebody’, ’Kom tilbage nu’, alt med OneTwo, alt MJ, ’Love Will Tear Us Apart’, ’Dolce Vita’, ’Pina Colada’ … ’Last Christmas’. Det er et uudtømmeligt årti. Jeg kan ikke vælge et!«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen der giver mig gåsehud hver gang:
Chris Isaac ’Wicked Games’

»Den sang rummer noget fuldstændig uforklarligt og giver mig følelsen af, at jeg flyver gennem universet på en stor sten og er en del af noget større. Den minder mig om dengang, jeg blev forelsket i Mattias, og er så ægte musik, at jeg ikke helt kan forstå det«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En sang jeg også hører om 50 år: Sunx ’Dude’

»Det er i sandhed en forevigt-sang«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den nyeste tilføjelse til listen over mine all time-yndlingssange:
Snoh Aalegra ’Dying 4 Your Love’

»Hendes stemme er så vidunderlig, og jeg elsker bare alt ved alt, hun gør. Det er så fedt. Jeg føler bare, jeg ligger i et dejligt basin af vellyd, mens nogen fodrer mig vindruer«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af