Premiere: Danske Sonic Girls debutsingle er et dødforelsket, digitaliseret kærestebrev

Premiere: Danske Sonic Girls debutsingle er et dødforelsket, digitaliseret kærestebrev
Sonic Girl. (Foto: Cecilie Rolvung)

Nogle popsange er stærke, fordi de finder på en helt ny tematik for genren. Men andre er fascinerende, fordi de siger noget ekstremt velkendt på en ny måde. Sangen ‘Girlfriend’ af Sonic Girl er helt klart sidstnævnte.

For den danske kunstner debutsingle indledes med popmusikkens mest arketypiske følelse: »I wanna be your girlfriend«. Men selv om ‘Girlfriend’ er smaskforelsket og ret sukkersød, er den også fyldt med den slags digitaliserede forvrængninger og autotune-overforbrug, som man blandt andet kender fra hyperpop-kollektivet PC Music eller hos Charli XCX og 100 Gecs.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det gør sangen til en slags dødforelsket, digitaliseret kærestebrev. En 2020-version af den klassiske kærlighedspopsang. Og derfor giver det også mening, at nummeret samtidig også handler om kærlighed til sig selv eller til noget abstrakt.

»’Girlfriend’ handler om at være dødforelsket – ikke i én bestemt person, men i en forestilling«, fortæller Maria Damgaard Jensen aka Sonic Girl til Soundvenue: »Det er total selviscenesættelse, hvor den virkelige kærlighedshistorie er med hende selv«.

Singlen, der er produceret af Christian Stenbro, er første forsmag fra Sonic Girls debutalbum ‘Confessions’, der udkommer i 2021.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af