Lil Wayne sigtes (igen) for ulovlig våbenbesiddelse – risikerer op til 10 års fængsel

Lil Wayne sigtes (igen) for ulovlig våbenbesiddelse – risikerer op til 10 års fængsel
Lil Wayne.

Tilbage i 2010 sad Lil Wayne otte måneder i fængsel, efter et ulovligt ejet semiautomatisk skydevåben var blevet fundet i hans tourbus, og nu sigtes rapperen igen for en lignende lovovertrædelse.

Blandt andre Pitchfork og TMZ bekræfter, at rapperen med den hæse røst sigtes for at være i besiddelse af skydevåben, hvilket ikke er tilladt som tidligere dømt kriminel. Den højst mulige dom i sådan en sag er ifølge Pitchfork 10 års fængsel.

Sigtelsen bygger på en ransagelse i december 2019 af et privatfly, som transporterede rapperen fra Californien til Florida, hvor der altså blandt andet blev fundet et skydevåben og ammunition.

I et skriftligt svar til Pitchfork skriver rapperens advokat, at Lil Wayne »er sigtet for at være i besidelse af et guldbelagt håndvåben i sin bagage på et privatfly. Der er ingen anklager om, at han nogensinde affyrede det, svingede med det, brugte det eller truede med at bruge det. Der er ingen anklage om, at han er en farlig person. Sigtelse går på, at han fordi han var en dømt forbryder i fortiden, er det forbudt for ham at være i besiddelse af et skydevåben«.

Advokaten skriver desuden, at det kan stride imod USA’s anden tilføjelse til forfatningen, altså retten til at bære skydevåben, hvis en tidligere dømt forbryder som Lil Wayne permanent forbydes at have en pistol, når der ikke findes beviser for, at han er til fare for andre.

Lil Wayne skal for en domstol i næste måned.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af