Going blonde: Hårstylist om symbolikken bag Billie Eilish og Selena Gomez’ nye looks

To af tidens største popstjerner er blevet blonde, og det sender tydelige signaler, mener hårstylisten Marianne Jensen.
Going blonde: Hårstylist om symbolikken bag Billie Eilish og Selena Gomez’ nye looks
Billie Eilish på coveret til ‘Happier Than Ever’. (Foto: PR)

Selvom der er et stykke op til Billie Eilish’ vanvittige 22,5 millioner likes, så skabte det også en vis opsigt og 9,2 millioner hjerter, da Selena Gomez i går afslørede på Instagram, at hun også var gået blond.

Men én ting er folks Insta-godkendelse og interesse i deres idolers gøren og laden, noget andet er de signaler, som de to popstjerner ganske bevidst sender med deres nye frisurer.

For det er nok ikke kun for sjov, at Billie Eilish pludselig (eller det var så ikke så pludseligt) går fra sit rå, grunge-look og skrigende grønne og sorte frisure til at være blondine.

»Med det nye blonde look bliver hun mere mild i udtrykket. Jeg ser hende også som mere kommerciel med det blonde hår«, siger den danske hårstylist Marianne Jensen, der blandt andet har stået bag flere frisurer for Mø og Sharin Foo.

Hårstylisten spekulerer i, om der er en snert af kommerciel kalkyle, og mon ikke den unge popstjerne i hvert fald fremstår mere moden og tilgængelig for et ældre segment, der måske tidligere har afskrevet hende som et emo-teenagefænomen?

»Måske går hun også den vej musikalsk«, spekulerer Marianne Jensen, ligesom Soundvenues Kristian Karl gjorde det i går.

Mens han vurderede, at Billie Eilish stadig har følelserne uden på tøjet, så tror han på et musikalsk skifte mod noget mere roligt, som de første singler underbygger.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er måske endnu for tidligt at vurdere, hvad farveskiftet betyder musikalsk for Selena Gomez, ligesom det blonde look er en mere naturlig forlængelse af hendes image som den pæne popstjerne.

»På en måde gør looket hende mere særlig. Det er især cool med den mørke bund, så hun bevarer dybden i farven«, siger Marianne Jensen.

»Og så bliver Selena rammet ind på en helt særlig måde, da hun har så mørke øjne og bryn«.

Generelt mener Marianne Jensen, at det blonde udtryk er et virkelig stærkt, visuelt virkemiddel.

»Det er det helt rene look. Det løfter tit et ansigt og forstærker alle træk i selve ansigtet, som via den lyse ramme står mere frem«.

»Øjne, bryn og læber for lov at stå mere alene i forhold til en mørk frisure, som mere lukker sig om ansigtet«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hun peger også på, at de to unge popstjerner jo blot er de seneste eksempler på en lang række musikere, der har brugt det blonde hår som en markant del af deres visuelle udtryk.

Hun tænker blandt andre på sin helt store helt Dolly Parton, der sågar har gået i rette med stereotypen om den dumme blondine på singlen ‘Dumb Blonde’ fra 1966, hvor hun i stedet slår fast, at »blondes have more fun«.

»Debbie Harry fra Blondie understreger det endnu tyderligere ved at bygge hele sit image op omkring looket, altså ved at bruge Blondie som bandnavn«, siger Marianne Jensen.

»Der er en sexiness over blond hår, som altid vil være super cool«.

Mø med blonde spidser. (Foto: Polina Vinogradova/Soundvenue)

Marianne har også været med til at skabe nogle af Møs blonde-looks, blandt andet til Soundvenue seneste store interview og fotoshoot med popstjernen.

»Mø bruger tit det blonde, hvor hun bliver lysnet og så lader det gro ud, så enderne er lyse. På den måde er det mere grunge i udtrykket«.

Hvis du er blevet inspireret af Billie Eilish og Selena Gomez og overvejer at gå blond, så er det svært at komme uden om kemikalierne, forklarer Marianne Jensen.

»Det er et svært look at gøre helt miljørigtigt«. Hun griner.

»Der er flere mærker, der har en mildere kemi, men det er tit svært at få håret helt koldt blond, hvilket er virkelig vigtigt, for at det ser cool ud«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af