Hør Danmarks officielle EM-sang med herrelandsholdet og Alphabeat – Kasper Schmeichel synger for

Hør Danmarks officielle EM-sang med herrelandsholdet og Alphabeat – Kasper Schmeichel synger for
Herrelandsholdet og Alphabeat. (Foto: Anders Kjaerbye, fodboldbilleder.dk)

Fra ‘Re-Sepp-Ten’ og ‘En for alle’ til ‘Danmarks drenge’ og ‘Big Boys in Red and White’: Danmark har en – mere eller mindre – stolt tradition for slutrundesange.

Den 11. juni starter EM i fodbold efter et års coronaforsinkelse, og nu har Danmarks officelle slutrundesang set dagens lys. Den hedder ‘Danmarks Dynamite’ og bliver sunget af Alphabeat og herrelandsholdet.

Og når det kommer til sidstnævnte, så drejer det sig ikke (kun) om fællesskrål i omkvædet: Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen synger faktisk for.

Det er Schmeichel, der synger de to første linjer, inden Højbjerg og Poulsen tager over, hvorefter de tre landsholdsspillere sammen synger: »En perfect combination / gennem ild og vand / den rød-hvide trøje / der passer alle mand«

Kasper Schmeichel, Yussuf Poulsen og Pierre-Emile Højbjerg udtaler via en pressemeddelse: »Fodbold og musik kan noget særligt sammen. Vi er mange, der kan huske mange gode fodboldsange, både fra vores barndom og fra vores tid som fans og spillere. Vi håber, at fans i alle aldre har lyst til at synge med på den nye herrelandsholdssang, hele vejen igennem EM-slutrunden og de mange fodboldfester i hele landet«.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Vi synes, det var på tide, at Frank Arnesen fik lidt konkurrence«, udtaler Alphabeat i en pressemeddelelse med henblik på den danske fodboldveterans indledende vers på ‘Re-Sepp-Ten’:

»Og vi har kæmpe optur over, at Kasper, Pierre-Emile og Yussuf havde mod på at stille sig op foran resten af holdet og synge hele første vers. Det var vigtigt for os, at ’Danmarks Dynamite’ ikke bare er en Alphabeat-sang – men en sang fra herrelandsholdet og os til hele Danmark«, udtaler Alphabeat.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af