Lil Nas X giver skarpe svar til ‘Industry Baby’-kritikere – og opretter fond til sorte indsatte

Lil Nas X giver skarpe svar til ‘Industry Baby’-kritikere – og opretter fond til sorte indsatte
Lil Nas X og Jack Harlow i videoen til 'Industry Baby'. (Foto: PR.)

Det kaldte jo på et backlash, da Lil Nas X fredag udgav sin frygtløse og fantastiske musikvideo til det nye track ‘Industry Baby’, hvis flugtplot er et tydeligt nik til klassiske ‘hvide’ fængselsdramaer som ‘Shawshank Redemption’.

Videoens Montero State Prison er imidlertid befolket af sorte, queer fanger. Og de mange kontroversielle scener byder blandt andet på nøgendans i brusebadet og billeder af Lil Nas X og rapper Jack Harlow, som hygger sig med henholdvis en sort, mandlig medindsat og en hvid, kvindelig fængselsvagt.

‘Industry Baby’ har henover weekenden provokeret mangen Twitter-bruger, heriblandt journalist Tariq Nasheed, som sætter spørgsmålstegn ved det revolutionerende og woke i at lade videoens sorte mænd være homoseksuelle og den ene hvide mand, Harlow, være heteroseksuel.

Til det har Lil Nas X svaret kæk og rammende:

En anden anklage går på, at rapperen med ‘Industry Baby’ laver sjov med det seriøse samfundsproblem, som de amerikanske kæmpefængsler er.

Hertil svarer Lil Nas X på Twitter, at han har oprettet en fond til at betale kaution for sorte indsatte. Så burde den beskyldning være skudt til højre.

»Jeg ved, hvor meget smerte fængsling bringer til en familie. Og den uforholdsmæssige indvirkning, som kontant kaution har på det sorte samfund. Derfor har jeg slået mig sammen med @bailproject om at skabe Bail X Fund. Lad os få folk hjem!« skriver stjernen.

Ifølge nyhedsmediet CBS indbragte videoen mere end 21.000 $ – mere end 130.000 danske kroner – i løbet af timerne efter udgivelsen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af