Britney Spears’ far beder domstol afslutte omstridt værgeordning

Britney Spears’ far beder domstol afslutte omstridt værgeordning
Britney Spears. (Foto: Ethan Miller/Getty Images)

Det lysner omsider i Britney Spears’ lange kamp for frihed og selvbestemmelse.

I sidste måned indvilligede hendes far, Jamie Spears, i at trække sig fra den værgeordning, popstjernen blev underlagt efter sit offentlige sammenbrud i 2008 – en værgeordning, der indebærer, at faren styrer hendes økonomi og generelle livsførelse.

Dengang var det i meningen, at en anden person så skulle overtage værgeordningen fra Jamie Spears. Nu fortæller Variety imidlertid, at Jamies Spears i går gik skridtet videre og anmodede domstolen i Los Angeles om helt at afslutte værgeordningen.

»Som hr. Spears har sagt igen og igen, er alt, han ønsker, det bedste for sin datter. Hvis frøken Spears vil afslutte værgeordningen og mener, at hun kan håndtere sit eget liv, så mener hr. Spears, at hun bør få muligheden«, siger Jamie Spears’ advokat, Vivian Thoreen, i en officiel udtalelse til Variety.

»Hr. Spears mener, at frøken Spears er berettiget til at få denne domstol til seriøst at vurdere, om denne værgeordning ikke længere er nødvendig«.

Det er altså nu i domstolens hænder at afslutte den omstridte værgeordning.

»Denne indgivelse repræsenterer en massiv juridisk sejr for Britney Spears, og også lovens håndhævelse«, siger popsangerens advokat, Mathew Rosengart, til Variety, og han fortsætter med krigerisk retorik:

»Efter at have afsløret hans ureglementerede adfærd og uhæderlige plan om at holde sin datter gidsel ved at forsøge at udvinde en betaling på flere millioner dollar, har hr. Spears nu reelt set givet op. Der er intet forlig«.

Rosengart referer øjensynligt til, at Jamie Spears sidste måned krævede, at visse forhold skulle være i orden, før han kunne trække sig fra værgeordningen.

Slutteligt melder Britney Spears’ advokat, at de vil fortsætte med at belyse farens »dårlige økonomiske forvaltning og andre problemstillinger«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af