9-årig dreng er død efter Astroworld-kvæstelser – koncertens dødstal er nu oppe på 10

9-årig dreng er død efter Astroworld-kvæstelser – koncertens dødstal er nu oppe på 10
Travis Scott under sin koncert til Astroworld. (Foto: Rick Kern/Getty Images)

Travis Scotts tragiske åbningskoncert til årets Astroworld-festival har nu fået sit 10. dødsoffer.

Den 9-årige dreng Ezra Blount, der blev lagt i kunstigt koma efter at have pådraget skader på hjerne, lunge, lever og nyre til koncerten den 5. november, gik bort i går, søndag. Det skriver blandt andre Consequence of Sound.

»Blunt-familien sørger i aften det ufattelige tab af deres elskede unge søn«, siger familiens advokat Ben Crump i en skriftlig udtalelse, videregivet af Consequence of Sound.

»Dette burde ikke have været resultatet af at tage deres søn med til en koncert, som skulle have været en glædelig fejring. Ezras død er fuldstændig hjerteskærende. Vi er opsatte på at finde svar og retfærdighed for Blount-familien. Men i aften står vi i solidaritet med familien, i sorg og i bøn«.

Ezra Blounts bedstemor har tidligere fortalt Rolling Stone, at drengen sad på sin fars skuldre under koncerten. Da publikum blev mast sammen, kunne faren ikke trække vejret og besvimede. Familien ved ikke, hvad der efterfølgende skete med drengen. De fandt ham senere på hospitalet.

Før Ezra Blounts død valgte familien at sagsøge Travis Scott og koncertarrangøren Live Nation for uagtsomhed. Festivalarrangørerne står ifølge Complex over for mindst 35 separate sagsanlæg.

Da dødstallet stadig var på otte personer, tilbød Travis Scott at betale for begravelserne af ofrene samt bidrage med psykologhjælp til de overlevende. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af