Joni Mitchell trækker sin musik fra Spotify i protest

Joni Mitchell trækker sin musik fra Spotify i protest
Joni Mitchell i 1971. (Foto: GAB Archive/Redferns)

Neil Young har fået en støtte i kampen mod Spotify, som musikeren anklager for at sprede misinformation om covid-19 – særligt gennem deres uhyre populære podcast ‘The Joe Rogan Experience’.

Grammy-vinder og Rock and Roll Hall of Fame-musiker Joni Mitchell har også valgt at trække sin musik fra streamingtjenesten.

»Uansvarlige mennesker spreder løgne, der koster menneskeliv. Jeg tilslutter mig Neil Young og de globale videnskabelige og medicinske fællesskaber i solidaritet om problemet«, skriver Mitchell på sin hjemmeside, hvor hun bekendtgør, at hun vil fjerne sin musik fra platformen.

Det vakte opsigt, da Spotify begyndte at fjerne Neil Youngs musik fra streamingtjenesten tidligere på ugen.

Young havde givet musikgiganten et ultimatum: Enten skulle de fyre den kontroversielle podcastvært Joe Rogan, der står bag en af verdens mest populære podcast, ellers ville han trække sit musikkatalog fra streamingtjenesten.

Spotify valgte at tage Rogans parti, selvom han blev anklaget for at sprede misinformation om covid-19 – anklager, der ikke kun kom fra Young, men også fra mere end 200 læger, som har underskrevet et åbent klagebrev til Spotify.

Young og Mitchell har fundet en del støtter på sociale medier: Lige nu trender hashtagget #cancelspotify på Twitter.

Kritikere har påpeget, at Young og Mitchells protest kan ses som et forsøg på begrænse ytringsfriheden for dem, de er uenige med. I et åbent brev gik Young i rette med kritikken og sagde, at han »støtter ytringsfrihed« og »ikke går ind for censur«, men at det står ham frit for at benytte sin frihed til at fjerne sin støtte til en platform, der spreder misinformation.

Den britiske musiker James Blunt – kendt for 00’er-landeplagen ‘You’re Beautiful’ – har også meldt sig ind i diskussionen og joket med at udgive ny musik på Spotify, hvis ikke de fjerner Joe Rogan.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af