Youtuber dømt efter at have spredt rygter om Cardi B – skal betale millioner i erstatning

Youtuber dømt efter at have spredt rygter om Cardi B – skal betale millioner i erstatning
Cardi B. (Foto: PR)

Man skal tænke sig godt om, inden man spreder løse rygter om Cardi B. Den lektie må youtuberen Tasha K have lært, efter der er faldet dom i en stor injuriesag, der har kørt mellem hende og Cardi B i lidt over en uge.

1,25 millioner dollar (lidt over otte millioner danske kroner) er hun blevet pålagt at betale i erstatning til rapperen, skriver Stereogum.

Sagen omhandler 23 videoer fra 2019, som har figureret på YouTube-kanalen unWinewithTashaK, der i skrivende stund har lige over en million abonnenter. Ifølge TMZ påstod Tasha K i videoerne, at Cardi B havde et misbrug af kokain, og at hendes barn derfor ville blive født med intellektuelle vanskeligheder.

Tasha K har i sine videoer desuden haft besøg af bloggeren Starmarie Ebony Jones, der i interviews blandt andet har kaldt Cardi B for en »grammy-nomineret prostitueret, der spreder herpes«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Cardi B tog beslutningen om at lægge sag an, efter Tasha K nægtede at tage videoerne med den »ondsindede kampagne« ned fra sin populære sladderkanal.

Rygterne har sat dybe spor i Cardi B. »Jeg følte, at kun en dæmon kunne finde på sådan noget lort«, sagde hun i retten, hvor hun også brød grædende sammen. Det skete efter, at hun havde fortalt, hvordan hun har følt sig »ekstremt selvmordstruet« og »hjælpeløs«.

Spørgsmålet er, om Tasha K har lært noget af dommen. I hvert fald fortsætter hun ufortrødent med sin kanal på YouTube, og i et tweet skriver hun: »Winos (følgere af Tasha K’s kanal, red.) det er kun op herfra. Vi ses om et par dage. Tilbage til arbejdet«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af