Premiere: Joyce gør op med den klassiske fortælling om, hvordan livet skal leves

Premiere: Joyce gør op med den klassiske fortælling om, hvordan livet skal leves
Fra musikvideoen til 'Jeg har glemt hvor gammel jeg er'. (Foto: Screenshot)

I går fejrede Soundvenue og Joyce det danske rockbands nye album ‘Elsk mig’, og i dag er hele herligheden så udkommet til fuld skue – og det er et dystert brag af et album.

Det første track på ‘Elsk mig’ er singlen ‘Jeg har glemt hvor gammel jeg er’, som i dagens anledning har fået en symbolsk musikvideo, der indkapsler meget af det, albummet handler om: Opgøret med samfundets normaliserede fortælling om, hvordan livet skal leves, og hvad ægte succes.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I musikvideoen lever drømmen inde i parcelhuset, som den unge knægt rocker ud på sit værelse med Joyce placeret som MTV-stjerner med spikes og det hele.

Men inde i stuen – sammen med de voksne – lurer farerne. Slipsenålen bliver et skrækindjagende symbol under en horror-agtig konfirmation, hvor jakkesætklædte mænd spiser røde bøffer.

Til sidst bliver drengen voksen, og tager man kunsthatten på, kan det grønne æble i skålen jo tolkes som en reference til René Magrittes ikoniske ‘The Son of Man’ – maleriet med forretningsmanden uden ansigt.

Musikvideoen er instrueret af Emilie Fabricius Hacke.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af