Kind Mod Kinds hidtil eneste single udløste en noget nær ekstatisk tilstand på Spot Festival

Kind Mod Kinds hidtil eneste single udløste en noget nær ekstatisk tilstand på Spot Festival
Kind Mod Kind på Spot Festival. (Foto: Toke Hage/Soundvenue)

Selv om Kind Mod Kind har et navn, der leder tankerne hen mod den ømme folkeskoledisciplin kinddans, så lægger deres musik altså mere op til klubstemning: Der kom således godt gang i kropsvæskerne på Radar fredag nat, hvor det dugfriske projekt viste, at de bringer noget til bordet, som der ikke er så meget af i forvejen.

For Kind Mod Kind er en ret unik musikalsk konstellation: Ømme danske popsange, der ofte bliver pakket ind i en fortrinsvis elektronisk klublyd med dybe basfigurer og fire i gulvet, men som bliver spillet af et energisk og velspillende liveband.

At stå på Radar fredag nat føltes næsten mere som at stå på en natklub, hvor bassen dunker, og hvor man på én gang forsvinder ind i sig selv og bliver et med det dansegulv, man er en del af. At det hele blev krydset med velskrevne popsange gjorde ikke oplevelsen mindre, og Kind Mod Kinds insisteren på at lave musik til både øret og kroppen fungerer umiddelbart rigtig godt.

Det er ’hænderne over hovedet’-musik, hvor man får lyst til at overgive sig, give sig hen, synge i takt og hoppe med – især bandets hidtil eneste single ‘Du gør mig blind’ udløste en noget nær ekstatisk tilstand. Og når der ikke var dansable, energiske omkvæd, kunne Kind Mod Kind spille ind med nogle smukke, roligere passager, hvor forsanger Julius Emil Amdisens falset virkelig kom til sin ret – det gav en velkommen kontrast, som viste, at der også var mere end bare klubstemning. Der var også plads til den intimitet og det nærvær, som navnet lægger op til, og til nogle følelser, som også betyder noget morgenen efter.

Hvad der endnu ikke helt er hjemme på sange og instrumentering, blev kørt hjem på et velspillende band og netop den falset, som må siges at være Kind Mod Kinds trumfkort.

I første nummer af koncerten dukkede forsanger Julius op ude ved lydpulten og sang over en forholdsvis nedtonet instrumentering, hvor det var ret tydeligt, at hans vokal ikke er noget, man kommer forbi hver dag.

Selv om projektet er forholdsvis nyt, fremstår de med en erfaring som om, de allerede har været på deres første danmarksturné. Der er stor sandsynlighed for, at vi kommer til at danse tæt med Kind Mod Kind i et godt stykke tid fremadrettet.


Kort sagt:
Kind Mod Kind viste fredag nat, at de er godt i gang med at ramme en unik blanding af gode popsange og dansabel klubmusik. Bandet var velspillende og energiske, og forsanger Julius’ vilde falset gjorde kun oplevelsen bedre.

Oplev Kind Mod Kind til vores nye tredages festival Soundvenue INPUT i København 19.-21. maj.

Kind Mod Kind. Koncert. Spot Festival, Radar.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af