Sidste års P3 Guld var en fuser … men friske tiltag har givet mig fornyet tro på DR’s prisuddeling

Et øget fokus på talenter – wauw! En vært med musikbaggrund – yeah! Ny præmiefordeling – say what? Ja, der er faktisk flere grunde til at hæve forventningerne til denne uges P3 Guld-show.
Sidste års P3 Guld var en fuser … men friske tiltag har givet mig fornyet tro på DR’s prisuddeling
Andrew Moyo er vært til ugens P3 Guld. (Foto: DR)

KOMMENTAR. Kan du huske sidste års P3 Guld? Nej?

Hvad hvis jeg lige hvisker et par stikord?

Infernal.

Vodkabad.

Burhan G.

Bar kasse.

Hjalp det lidt? Godt.

Så behøver jeg ikke bruge alt for lang tid på at minde dig om showet, der klemt ind mellem ’Den store bagedyst’ og ‘Barnaby’ på DR1 var så optaget af at underholde, at selve musikformidlingen var umulig at få øje på.

De betagende musikoptrædener druknede i en times tju-bang-tv med fokus på bulder og brag, jokes og gimmicks.

Det var en ærgerlig udvikling for den traditionsrige prisuddeling, der gennem tiden har leveret et hav af gribende øjeblikke med musikken i fokus.

Heldigvis har Danmarks Radio rystet posen op til årets P3 Guld, der løber af stablen på torsdag den 22. september.

Det sker med en række tiltag, som giver mig fornyet tro på, at prisuddelingen kan og skal være mere end vodkabad i bedste sendetid.

»I år er der sat et endnu større fokus på at hylde musikbranchens talenter«, lyder det i en pressemeddelelse fra DR.

Dét fokus ser man blandt andet med beslutningen om, at hele hovedgevinsten på 100.000 kr. i år går til vinderen af P3 Talentet.

Pengepræmien er siden tidernes morgen gået til vinderen af hovedprisen, P3 Prisen, men sidste år kom der nye boller på suppen: Her blev de 100.000 delt mellem vinderne af P3 Prisen og P3 Talentet. I 2022 ryger hele guldkrukken så til det navn, DR og P3 tror allermest på i fremtiden.

Se, dét er da noget, der rykker. Både på et symbolsk plan, men også rent praktisk: Det betyder selvklart mere for talenterne at få sådan en økonomisk hestesko.

Med sådan et tiltag retter P3 Guld blikket fremad i stedet for at give en pose penge til den kunstner, der har været mest populær det forgangne år.

Og apropos P3 Prisen: I år er der ikke offentliggjort nogen nominerede til showets hovedpris på forhånd. Vi ved jo allesammen godt, at Tobias Rahim får den, og under selve showet skal der nok blive gjort et stort nummer ud af det.

Men her under optakten gør fraværet af P3 Guld-nominerede, at fokus bliver rettet lidt mere på de fire nominerede til P3 Talentet: Dopha, Eee Gee, Lamin og Zar Paulo.

Det er fedt. For de her kunstnere har fortjent al den opmærksomhed, de kan få. De er alle værdige vindere.

På nær Eee Gee (som bor i New York) optræder de også alle sammen til showet. Selvfølgelig gør de det.

Det sidste nye og gode tiltag gælder værtsrollen.

I 2021 var Curlingklubben værter, men den folkekære duo var først og fremmest hyret ind for at guide hr. og fru Danmark gennem showet. De stod på sidelinjen og kiggede ind.

I år er Andrew Moyo tilbage ved roret. Den mangeårige radiovært er ikke bleg for lidt underholdning (det var ham, der fik vodkabad), men han har altid haft musikken som anker.

Fagkyndig vært. Øget fokus på talenter. Ny præmiefordeling.

Alle tiltag, der viser, at P3 Guld i år har en ambition om at tage musikken mere seriøst.

Lad os håbe, at de gode intentioner fortsætter ind i selve showet.

P3 Guld bliver sendt live i radioen den 22. september kl. 20.00. Showet kan herefter ses på DRTV fra fredag den 23. september kl. 18.00, mens det vises på DR1 søndag den 25. september kl. 20.00.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af