Theodor Praems stemme er lige så smuk som den ‘Påfugl’, han synger om

Den danske kunstner har i dag udsendt sin debut-ep. Vi har premiere på musikvideoen til højdepunktet 'Påfugl'.
Theodor Praems stemme er lige så smuk som den ‘Påfugl’, han synger om
Theodor Praem. (Foto: Johanna Hvidtved)

ANBEFALING. ’Debut’ er måske ikke den mest originale titel til en ep, men hey, den er sigende: ’Her er min første musik, prøv at forstå mig’.

Det er danske Theodor Praem, der i dag har udsendt ’Debut’. En fin lille ep bestående af fire sange, der introducerer lytteren for den 27-årige musiker fra Nordvest, som hiver inspiration fra både hiphop og klassisk 70’er-sangskrivning.

’Grønne blade & grå beton’ forener for eksempel tyst guitar med nogle næsten rappede passager, mens ’Hvad du er’ smækker en tung trommemaskine ind under den sarte pop.

Det er en effektiv musikalsk formel, der lykkes ret fint med at kombinere elementer fra både fortid og nutid.

Ep’ens højdepunkt er den svævende ’Påfugl’, hvis musikvideo Soundvenue i dag har premiere på. Her fremviser Theodor Praem for alvor sin vokal, der særligt i omkvædet bliver lige så smuk som den ’Påfugl’, han synger om. Tilbagelænet skønhed med hvirvlende synthflader og svulstige trommer.

Sangen tager udgangspunkt i et barndomsminde, fortæller Praem i en pressemeddelse:

»Da jeg var barn, var der en dag, jeg rendte rundt i Fabriksparken i grænselandet mellem Albertslund og Glostrup. Et kæmpe industrikvarter fyldt med lagerhaller, lastbiler og Scientologys hovedkontor. Jeg boede i nærheden og frekventerede ofte området. Denne dag stødte jeg på en påfugl spankulerende mellem de grå bygninger, mørkeblå lastbiler og gaffeltrucks. Et absurd syn. Jeg husker, hvordan jeg spekulerede på, hvordan den var havnet her. Var den fri? Var den på flugt? 15 år senere ramte tankerne mig igen, og det var grundinspirationen til sangen«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af