Ed Sheerans nye album ‘-‘ om hans personlige kriser er ude nu – visuelt album på vej

Ed Sheerans nye album ‘-‘ om hans personlige kriser er ude nu – visuelt album på vej
Ed Sheeran i Øresundsparken. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Det er en stor uge for Ed Sheeran.

I går blev han frikendt i en meget omtalt plagiatretssag, og i dag kan han så udgive sit femte studiealbum, der har den ultrakorte titel ‘-‘.

Albummet udkommer 12 år efter hans debut med ‘+’ og afslutter hans cyklus af matematik-album.

‘-‘ består af 18 sange, hvoraf ni af dem er skrevet med Aaron Dessner fra The National, som også har været stærkt involveret i Taylor Swifts albums ‘Evermore’ og ‘Folklore’.

Senere i dag lander der et visuelt akkompagnement til samtlige sange på albummet, som får premiere på YouTube kl. 17 i dag.

Ed Sheeran har tidligere udtalt, at albummet er et af hans allermest personlige. Det behandler en turbulent periode i hans liv, hvor hans bedste ven Jamal Edwards døde af et hjertestop, og hans kone fik konstateret en svulst, mens hun var gravid med deres andet barn.

»Jeg røg ned i et hul af frygt, depression og angst. Jeg følte det, som om jeg druknede. Jeg havde hovedet under overfladen og kunne kigge op. Men jeg kunne ikke løsrive mig og få luft«, fortalte Sheeran i en pressemeddelelse tidligere på året.

Han beskrev dengang musikken som sin redning: »At skrive sange er min terapi. Det hjælper mig med at gøre mine følelser forståelige«, sagde han og fortsatte:

»For første gang har jeg ikke prøvet at skabe et album, som folk vil kunne lide. Jeg udgiver bare noget, som er ærligt og sandt i forhold til, hvor jeg er i mit voksne liv«.

Hør albummet herunder.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af