Ed Sheeran frikendt i plagiatretssag: »Det ser ud til, at jeg ikke behøver at gå på pension alligevel«

Ed Sheeran frikendt i plagiatretssag: »Det ser ud til, at jeg ikke behøver at gå på pension alligevel«
Ed Sheeran. (Foto: Dan Martensen)

Fans af Ed Sheeran kunne ånde lettet op i går aftes, da musikeren blev frikendt i den meget omtalte plagiatretssag, der har været i gang i retten i New York de seneste uger.

Forud for afgørelsen havde Sheeran truet med at gå på pension, hvis han blev kendt skyldig i at have plagieret Marvin Gaye-sangen ‘Let’s Get It On’, men det blev altså i sidste ende ikke aktuelt.

Foran retten tiltalte Sheeran den forsamlede presse kort efter afgørelsen:

»Jeg er åbenlyst meget glad for resultatet af denne sag, og det ser ud til, at jeg ikke behøver at gå på pension alligevel. Men samtidig er jeg utroligt frustreret over, at grundløse anklager som denne bliver tilladt af retten«, sagde Sheeran blandt andet.

Timingen for frikendelsen var perfekt, da Ed Sheeran dagen efter (5. maj) udgav sit femte studiealbum.

Retssagen var resultat af, at Sheeran var blevet sagsøgt af efterkommere af sangskriveren Ed Townsend, der var med til at skrive ‘Let’s Get It On’. Anklageren mente, at Sheeran havde plagieret sangen på ‘Thinking Out Loud’.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sheerans forsvar argumenterede for, at Sheeran benyttede sig af almene akkordrundgange, som er basale byggesten i musik, og som man ikke kan tage patent på.

Det er ikke mere end et år siden, at Sheeran var i retten for plagiatanklager omkring sangen ‘Shape of You’, hvor han blev frifundet.

Udover den afsluttede retssag risikerer Sheeran at skulle yderligere to gange for retten i sagen om ligheder mellem ‘Let’s Get It On’ og ‘Thinking Out Loud’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af