Spotify fyrer over 1.000 ansatte i stor sparerunde

Spotify fyrer over 1.000 ansatte i stor sparerunde
Kacey Musgraves til en Spotify-begivenhed i 2021. (Foto: Jason Kempin/Getty Images for Spotify)

Under en uge efter offentliggørelsen af årets Spotify Wrapped har Spotifys ansatte fået en nedslående besked fra firmaets medgrundlægger og direktør, Daniel Ek.

I en stor sparerunde skal hele 17 procent af Spotifys ansatte nemlig afskediges. Det skriver Billboard, som har omregnet de 17 procent til omkring 1500 medarbejdere.

Det er ifølge Billboard tredje gang i år, at Spotify har fyringsrunde. Tilbage i januar skar firmaet 6 procent af sine ansatte fra (cirka 600 jobs), og i juni fyrede man 2 procent af de ansatte (cirka 200 jobs), som arbejdede specifikt med streamingtjenestens podcastsegment.

I en offentligt tilgængelig meddelelse til de ansatte forklarer Ek fyringsrunden med, at Spotify stadig aflønner for stort et hold af medarbejdere på global plan.

»Jeg er klar over, at en reduktion af denne størrelse for mange vil føles overraskende stor, den seneste positive indtjeningsrapport og vores præstation taget i betragtning«, skriver Ek.

»Vi diskuterede, om vi skulle lave mindre reduktioner gennem 2024 og 2025. Men i betragtning af kløften mellem vores økonomiske mål og vores nuværende driftsomkostninger besluttede jeg, at en væsentlig indsats for at justere vores omkostninger var den bedste mulighed for at nå vores mål. Selvom jeg er overbevist om, at dette er den rigtige handling for vores virksomhed, forstår jeg også, at det vil være utroligt smertefuldt for vores team«.

Du kan læse hele beskeden her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af