Robyn, Fever Ray og 1.000 andre svenske musikere kræver Israel ekskluderet fra Eurovision

Robyn, Fever Ray og 1.000 andre svenske musikere kræver Israel ekskluderet fra Eurovision
Foto: Mike Coppola/Getty Images

I mandags udsendte 1.005 svenske musikere et åbent brev, hvor de kræver, at Israel bliver ekskluderet fra årets udgave af Eurovision Song Contest, skriver Stereogum.

Årsagen er krigen i Gaza mellem Israel og Hamas.

»Det, der sker i Gaza, er en humanitær katastrofe, og Den Internationale Domstol i Haag har for nylig besluttet at fortsætte den proces, hvor Israel anklages for at overtræde folkedrabskonventionen. På trods af dette har European Broadcasting Union, EBU, til hensigt at tillade Israels deltagelse i Eurovision Song Contest i 2024«, står der i det åbne brev, som blev udgivet i avisen Aftonbladet.

»EBU begrunder sin holdning med, at Eurovision Song Contest er en konkurrence mellem public service-virksomheder snarere end stater. Men EBU valgte i 2022 at udelukke Rusland fra konkurrencen på grund af invasionen af ​​Ukraine, og i 2021 blev medlemsvirksomheder fra Hviderusland nægtet adgang til konkurrencen, fordi landet overtrådte EBU’s pressefrihedsregler«.

»Vi, der skriver under på dette, er 1.000 kunstnere, der tror på musikken som en samlende kraft«, lyder det i brevet fra musikerne, som blandt andre inkluderer Robyn, Fever Ray, Silvana Imam, Yasin, Timbuktu og Viagra Boys.

Det europæiske melodigrandprix afholdes i år fra 7. til 11. maj. Showet finder sted i Malmø, da svenske Loreen vandt musikkonkurrencen sidste år med sangen ‘Tattoo’. Loreen er ikke at finde blandt underskriverne.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af