Premiere: Cevil hylder alle sine bitches på ’20 BPM’ – og sender skud ud til Aqua

Premiere: Cevil hylder alle sine bitches på ’20 BPM’ – og sender skud ud til Aqua
Cevil. (Foto: Mathias Christensen)

Hvis man normalt siger »20 BPM«, tænker man måske ‘nå, det lyder da som en langsom sang’. 20 beats per minute, som BPM jo normalt henviser til, betyder trods alt, at der kun er ét slag hvert tredje sekund.

Men når den danske sanger Cecilie Vahle, der går under kunstnernavnet Cevil, siger »20 BPM«, betyder det »20 bitches per minute«. Hun inviterer nemlig alle sine bitches til en tur med i hendes metaforiske badekar – og her er der altså plads til, at der kommer 20 nye af slagsen hvert minut.

Cevil forklarer hensigten bag denne invitation med linjen »you can come sit with me, ’cause I am just a freak like you« – og var i tvivl om sidstnævnte, sammenligner hun sig selv med Barbie-dukken fra Aquas ‘Barbie Girl’: »You can touch my hair / undress me if you dare / you like that, don’t you?«

Cevil. (Foto: Mathias Christensen)

Både sangen og den tilhørende video oser af scrappy DIY-æstetik, og videoen er da også skudt og klippet af Cevil selv på et værelse, hun boede på under en turné med Nicklas Sahl. Oprindeligt var det egentlig ikke meningen, at der var plads i økonomien til en ’20 BPM’-video, men Cevil fik lov af sit management til at lave den som et gør-det-selv-projekt.

I dag er hun godt tilfreds med, at videoen endte sådan. »Set i bakspejlet understøtter mit ydmyge DIY-projekt her ret godt den lystige og umiddelbare karakter, som sangen bærer præg af«, skriver hun i en mail til Soundvenue.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen byder også på en lidt left field, usleben poplyd. Det skyldes blandt andet et klaver, som Cevil forelskede sig i hjemme hos produceren Birk Storm, der også har samarbejdet med blandt andre Prisma og Laura Ziani.

»I Birks studie er der det her slightly out-of-tune akustiske klaver, som vi begge skiftevis sad og klimprede på under skriveprocessen«, fortæller Cevil til Soundvenue. »Et akustisk klaver gør ofte noget vildt fedt for det soniske udtryk, og at vi har beholdt klaveret i den endelige produktion er bare vildt befriende og helt rigtigt, synes jeg«.

Det gør i hvert fald at nummeret oser af karakter. Cevil fortæller desuden, at nummeret vil være at finde på hendes første længere værk, der udkommer senere i år.

’20 BPM’ udkommer officielt på streamingtjenesterne den 26. april.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af