Premiere: Soleima kickstarter sin rock-æra med ‘Den udødelige historie’

Premiere: Soleima kickstarter sin rock-æra med ‘Den udødelige historie’
Soleima. (Foto: Blink Twice)

‘Nationens skrammer’, Soleimas tredje soloalbum fra sidste år, markerede et nybrud for den danske musiker med det borgerlige navn Sarah Mariegaard.

Siden det tidligere Flødeklinikken-medlem i 2015 gik solo, har hun nemlig været garant for underfundige, engelsksprogede popsange som ‘Cheers for the Tears’, men nu sang hun pludselig på sit modersmål.

Det kom der noget rigtig godt ud af, mente vores anmelder, der særligt hæftede sig ved Soleimas lyrik, som på hendes tredje album ramte »et sweetspot mellem Medina og The Minds of 99«.

Soleima. (Foto: Blink Twice)

Nu er Soleima tilbage med sin første udgivelse siden da, og noget er igen anderledes. For selvom hun heldigvis stadig synger på dansk, er ‘Den udødelige historie’ uden tvivl hendes mest rockede sang til dato.

Sjovt nok vækker den nye single også mindelser om The Minds of 99, men modsat ‘Nationens skrammer’ er det altså ikke Niels Brandts tekster, det drejer sig om denne gang, men selve arrangementet, der lyder som noget, der kunne have fundet vej til bandets andet album, ‘Liber’.

Sangen er da også kommet til verden i samarbejde med en dansk rockveteran: Nemlig Bjarke Niemann fra nyligt gendannede Spleen United, der efter sigende har produceret hele Soleimas kommende album.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Det var centralt for pladen, at alt blev indspillet live, så det var et af dogmerne, der lå fast, inden vi vidste, hvem der skulle producere den«, forklarer Soleima i en pressemeddelelse og fortsætter:

»En fælles ven foreslog Bjarke. For mig repræsenterer Bjarke og Spleen United uforudsigelighed og ud af kroppen-musikoplevelser tangerende trance og uigennemtrængelig usårlighed. En tilsidesættelse af alt det, der gør os bekymrede og dødelige væsner«.

Det er altså efter alt at dømme endnu mere rock-Soleima i vente, når hendes fjerde album lander. Hvornår det bliver, melder historien ikke noget om.

‘Den udødelige historie’ udkommer officielt på streaming den 30. august.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af