Teenager tilstår terrorforsøg mod Taylor Swift-koncert: »En tragedie er blevet forhindret«

Teenager tilstår terrorforsøg mod Taylor Swift-koncert: »En tragedie er blevet forhindret«
Taylor Swift på sin 'Eras'-turné. (Foto: Kevin Winter/Getty Images for TAS Rights Management)

Onsdag aften blev tre Taylor Swift-koncerter, der skulle have fundet sted i går, i dag og i morgen i østrigske Wien, aflyst.

Arrangøren valgte af sikkerhedshensyn at droppe alle tre shows, da politi arrestede to unge mænd, som var mistænkt for at planlægge en række terrorangreb i Wien, et af dem rettet mod en af Taylor Swift-koncerterne i Ernst-Happel-Stadion.

Nu har én af disse mistænkte, en 19-årig mand, tilstået, at han havde til hensigt at udføre et terrorangreb ved én af koncerterne. Han planlagde at bruge knive eller sprængstof uden for arenaen mod de mange fans, der ville møde op. Det skriver NME.

Politiet fandt ved en ransagning af mandens hjem kemikalier, sprængstof og knive samt materiale, der viser støtte til Islamisk Stat og al-Qaeda.

Den 19-årige samarbejdede ifølge politet med en 17-årig dreng, der arbejde på spillestedet. Han blev også arresteret tidligere på ugen.

Østrigs indenrigsminister Gerhard Karner melder ifølge NME, at man ikke eftersøger flere mistænkte i terrorsagen. En 15-årig, som havde været i kontakt med de to mistænkte, er dog blevet afhørt af politiet.

»Situationen var alvorlig, situationen fortsætter med at være alvorlig«, udtaler Karner ifølge et opslag på X af journalist Stephanie Liechtenstein. »Truslen om islamisk terrorisme i Europa er stigende efter Hamas’ angreb på Israel. Østrig er ingen undtagelse«.

»Jeg har fuld forståelse for koncertarrangørens beslutning«, tilføjer indenrigsministeren. »En tragedie er blevet forhindret«.

Taylor Swift har ikke kommenteret aflysningerne og terrorforsøget. Hendes næste koncert på Eras-turnéen er 15. august i London.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af