Rich Homie Quan er død – han blev 34 år gammel

Rich Homie Quan er død – han blev 34 år gammel
Rich Homie Quan. (Foto: Paras Griffin/Getty Images)

En af 2010’ernes store rapstjerner fra Atlanta er gået bort. Blandt andre Pitchfork rapporterer, at Rich Homie Quan – eller Dequantes Devontay Lamar, som han rigtigt hed – i går døde i en alder af 34 år. Dødsårsagen kendes endnu ikke.

En række musikstjerner har allerede delt hyldester til Rich Homie Quan. Metro Boomin og 2 Chainz har delt afskedshilsener. Playboi Carti har delt et klip af Quan og dennes samarbejdsparnter fra 00’erne, Young Thug, mens Quavo har delt fotos af Migos sammen med Young Thug og Rich Homie Quan.

Det er ikke tilfældigt at mange fotos viser Quan side om side med Young Thug. I en kort fase midt i 2010’erne var de to artister rapscenens mest omtalte unge stjerner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I 2014 udgav de sammen storhittet ‘Lifestyle’ samt mixtapet ‘Tha Tour, pt. 1’ under navnet Rich Gang. Sidstnævnte står i dag som en af årtiets bedste hiphopmixtapes – og som er en af de mest stilskabende udgivelser fra Atlantas hiphopscene.

Rich Homie Quan havde også et par store sange på egen hånd.

Gennembrudssangen ‘Type of Way’ er en klassiker indenfor Atlanta-trap, og hans omkvæd på Jeezys ‘My Nigga’ må være et af 2010’ernes mest citerede hooks.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Efter den enorme succes midt i 2010’erne blev der dog ret hurtigt stille omkring Rich Homie Quan. Samarbejdet og venskabet med Young Thug døde ud, og rapperen forsvandt lidt efter lidt fra scenen. De seneste år udgav han stadig musik, men den fik meget lidt opmærksomhed.

Men dengang, midt i 2010’erne, var han kortvarigt en af de største stjerner på hiphopscenen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af