Soundvenue Filmcast: Soderberghs prostitutionsserie ’The Girlfriend Experience’ / dødsridtet ’Hardcore’ og fornyelse i actiongenren

Soundvenue Filmcast: Soderberghs prostitutionsserie ’The Girlfriend Experience’ / dødsridtet ’Hardcore’ og fornyelse i actiongenren

I denne udgave af Soundvenue Filmcast svælger vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Sofie Lykke Stenstrop i luksusprostitution og voldsorgier, intet mindre.

De diskuterer nemlig Steven Soderberghs nye serie ’The Girlfriend Experience’, der handler om en ung, målrettet kvinde, der beslutter sig for at bijobbe som callgirl for de rige. Tegner serien et reaktionært eller fordomsfrit billede af livet som prostitueret, og er det i det hele taget en seværdig serie?

Trioen endevender begge dele, før det skal handle om ramasjang af en uventet karakter. ’Hardcore’ er et veritabelt dødsridt af en actionfilm og ikke mindst opsigtsvækkende, fordi den er fortalt i førsteperson a la et computerspil, og vi således aldrig ser hovedpersonen.

Spørgsmålet er, om det er en gimmick eller en hæsblæsende fornyelse af actiongenren – og om actiongenren i det hele taget trænger til nye toner.

Ugens Filmcast gør status på actiongenren anno 2016, og som vanligt er den akavede hurtigrunde og streaminganbefalinger på 30 sekunder også i spil. Allerførst tager podbokserne dog et tidligt og bekymret blik på det danske filmår.

Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

Denne udgave af Soundvenue Filmcast er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank.

Følg Soundvenue Filmcast på Facebook.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af