Standard Ekstra: Chief Keefs enorme indflydelse på nutidens hiphop

Standard Ekstra: Chief Keefs enorme indflydelse på nutidens hiphop
Chief Keef.
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Du kan lytte til og abonnere på Standard via Spotify og iTunes samt gennem gængse podcast-apps som Stitcher og Pocket Casts eller podcast-app’en på din iPhone eller Android-telefon.

Chief Keef blev en af sin generations mest prægende hiphop-kunstnere ved at fucke sin karrieres største mulighed op.

For i 2012 havde den dengang 17-årige rapper en kæmpe pladekontrakt hos Interscope, og var kørt i stilling til at blive den næste hiphop-superstjerne. Men rapperen dukkede ikke op til videoshoots, ignorerede forventningerne og begyndte at lave weird, eksperimenterende autotune-hiphop.

Hans pladeselskab droppede ham, og mange stoppede med at lytte – men samtidig lavede Chief Keef nu musik, der kom til at præge alle fra Lil Uzi Vert til Fetty Wap og Lil Yachty. Han har startet det berømte ‘aye-flow’, som alle fra Drake til Kendrick Lamar bruger, og står for nogle af de første mumblerap-sange.

Så samtidig med, at Keef forsvandt fra mainstream-radaren, begyndte han at præge en hel hiphopgeneration indefra.

Hvad er det Chief Keef kan, siden så mange rappere tager hans stil til sig? Hvilke stilarter er det egentlig, han har grundlagt? Og hvilke rappere skylder Keef deres stil? De spørgsmål diskuterer vært Kristian Karl og denne uges gæst, Astrid Storm, der er hiphop-ekspert samt A&R hos Universal.

Derudover: MellemFingaMuzik finder en ny stil, 6ix9ine disser Chief Keef og hollandsk hiphop boomer.

Standard Ekstra er et kortere supplement til Standard, der reagerer hurtigt på vigtige nye begivenheder og udgivelser i hiphoppens verden. Vært Kristian Karl gæstes typisk af eksperter, oftest fra Soundvenues redaktion, og vender ugens mest uomgængelige begivenheder og nye numre.

Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Spotify.

Abonnér på Standard via iTunes HER og via Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af